‘Akelarre’, de The Feliuettes, reivindica el cabaret més provocador a El Maldà

03.04.2019

Author

The Feliuettes (Laia Alsina Riera, Maria Cirici i Laura Pau) retornen al cabaret més genuí, amb música, gamberrisme, reivindicació, comèdia i autoparòdia sobre el món que els ha tocat viure, sobretot, si ets dona. Experiències compartides i anècdotes d’una generació on diferents veus, tan femenines com masculines, a través dels textos i de la música, parlen de situacions vitals i universals. 

La música, el cos i la paraula incisiva i irònica es trobaran en la seva màxima expressió de la mà de Míriam Escurriola en la direcció, amb textos i cançons de Clàudia Cedó, Cristina Clemente, Xavi Morató, Mireia Giró, Gerard Sesé, The Feliuettes i Míriam Escurriola i música de Clara Peya, Arnau Tordera, Ariadna Cabiró i Gerard Sesé. Així, amb aquest espectacle, The Feliuettes ha volgut endinsar-se en una creació col·lectiva que sumi vivències. Un cabaret que viatja de l’humor blanc i ingenu al més negre i satíric a través de gèneres musicals com el pop, el cuplet, el jazz i el cabaret berlinès, entre d’altres.

Segons Míriam Escurriola “la música, la barreja de llenguatges, la irreverència, el joc amb elmetateatre, el trencament de la quarta paret, la provocació, la sàtira i la identitat contestatària del cabaret ens arriben vius i combatius fins el nostre moment present. Avui podem seguir eixamplant l’escletxa a la llibertat i l’experimentació que obre el cabaret des de fa més d’un segle.” 

The Feliuettes és una companyia de tres dones que fan humor i canten. En aquesta última creació, i amb una perspectiva de gènere, es proposa reflexionar sobre la vida quotidiana, l’entorn laboral, la gestació i l’embaràs, l’amor romàntic, el sexe, les pors i les fortaleses d’aquestes tres dones performers, que alhora són universals i compartides amb dones i homes.

La companyia vol teixir un espectacle divertit i combatiu, un cabaret on trobarem molt d’humor negre, faula idiota i perversa, el kitsch, l’absurd, l’stand up comedy, l’esperit punk…ingredients que serviran per parlar amb llibertat del món que els ressona.

The Feliuettes són les actrius i cantants Maria Cirici, Laia Alsina Riera i Laura Pau, totes elles amb una extensa trajectòria. Com a companyia, formada al 2015, van estrenar l’espectacleThe Feliuettes, que va fer dues temporades El Maldà. Van formar part de l’espectacle La Pols i l’Era, un concert ideat per Guillamino, Oriol de Balanzó i Òscar Dalmau que revisitava la música ye-yé catalana i que va estrenar-se a L’Auditori de Barcelona i a Canet Rock. Han treballat amb el grup de rock Obeses per a l’espectacle Verdaguer, ombres i maduixes, al Teatre Romea. L’any 2017 estrenen el seu segon espectacle Cobi, Curro i Naranjito, un show que revisita temes dels 80-90, a la Sala Muntaner. I l’estiu de 2018 van representar l’espectacle Hop!era, de Jordi Purtí i Toni Albà en una producció del Théâtre Edouard VII de Paris.

Akelarre, dirigit per Miriam Escurriola (Limbo, Cia. Les Impuxibles, Teatre Gaudí, Firatàrrega 2016 i Sala Beckett 2017, i Com Panys. 10 anys del Brossa Quartet de Corda dins el Festival Grec 2016 al Mercat de les Flors, entre d’aItres) és una producció d’El Maldà i es podrà veure a la sala de l’11 de març al 13 d’abril.

Author