Alba Serraute prepara un Otel·lo en clau de clown i circ contempirani

11.21.2019

Author

El Maldà ens avança que Alba Sarraute està preparant l’espectacle Desvariacions d’Otel·lo una adaptació d’Otel·lo que, sens dubte, ens amenitzarà les festes nadalenques. La pallassa sacseja el drama de Shakespeare i el planteja des del circ i el clown contemporani. Serà, doncs, una mirada fresca, propera i amorosa que el circ atorga a la història de Shakespeare  apropant-lo a la cultura popular, del que en resulta un espectacle tragicòmic ple de música i poesia. Un Otel·lo en circ, que es nodreix del teatre d’ombres, de les màscares, de la mitologia, d’acrobàcies, de titelles, d’instruments automatitzats i videoprojeccions.

Desvariacions d’Otel·lo és una original adaptació on el circ i el clown permeten una relació càlida amb el públic retornant a la idea original de teatre popular i d’entreteniment propi de l’època de Shakespeare, propi del teatre de carrer.

L’autora transforma el drama de Shakespeare i aprofundeix en la por com a motiu de l’amor impossible d’Otel·lo i Desdèmona. Petites desvariacions de la història acaben conformant un espectacle que, a través de la mitologia i amb una posada d’escena propera al teatre artesanal,explica l’amor impossible entre el sol i la lluna: mai podran estar junts per culpa de la por.

Aquest Otel·lo gens convencional i les seves desvariacions es podran veure de l’11 de desembre al 12 de gener al Maldà.

 

SINOPSI
A través de màscares, titelles i instruments automatitzats, Alba Sarraute ens transporta a un viatge dins de la seva pròpia por a l’amor. Diu que Otel·lo és la lluna, Desdemona el Sol i que mai podran estar junts per culpa de la por, representada per Iago, un dels personatges més misteriosos que ha creat Shakespeare!

Perquè odia l’amor Iago? Aquesta és la pregunta que ens situa a l’inici de l’espectacle i amb l’ajuda del públic volaran fins al firmament per tornar a caure! I intentar posar fi a les històries d’amor que mereixen ser acabades.

Desvariajar el drama d’Otel·lo fins a fer-lo propi, fer un viatge per dins dels personatges de Shakespeare a través del clown i el circ transformant-los en místics i eterns.

Continuarem informant.

Author