Albert Pla, Quimi Portet, Raül Refree, Joan Garriga canten amb Tortell Poltrona en la inauguració de la 10ª edició del Festival Circ Cric

03.20.2019

Author

Tal i com us vàrem anunciar fa uns dies, el Festival circ Cric arriba enguany a la seva 10 edició amb moltes ganes de festa ja que, a més, coincideix amb el 45 aniversari del bateig als escenaris d’en Tortell Poltrona.

Preneu nota, doncs, que s’inaugura el proper divendres 22 de març amb un concert irrepetible. Músics de la talla d’Albert Pla, Quimi Portet, Raül Refree i Joan Garriga acompanyaran Tortell Poltrona, dalt del mateix escenari en el seu concert d’obertura ara fa 45 anys. Alba Bioque, Carles Pedragosa, Enric Gómez, Flor Inza, Jordi Herreros, Judit Farrés, Luara Mateu, Pep Pascual, Sasha Agranov i Suu completaran la quinzena de noms que tocaran plegats a la carpa principal de Sant Esteve de Palautordera per donar el tret de sortida a un festival que concentrarà la seva programació tots els caps de setmana fins a l’1 de juliol.
En aquesta nova edició, el Festival continua oferint una programació per a tots els públics d’espectacles de circ, teatre i música, així com activitats i tallers escolars i familiars, dins el marc incomparable del Parc Natural del Montseny. Més d’un centenar d’artistes i companyies d’arts escèniques locals i internacionals passaran per les seves carpes durant aquests més de tres mesos d’espectacles.
FIRA D’ESPECTACLES I ACTIVITATS
Aquest mateix cap de setmana, diumenge 24 de març, se celebra també la popular Fira d’espectacles i activitats. Des de les 11 hores el públic familiar gaudirà, durant tot el dia i a l’aire lliure, d’una proposta de tallers per als més menuts, passejades al bosc, jocs, fanfàrries i espectacles de petit format i gran qualitat.
Pep Callau i Lluís Rodríguez seran els mestres de cerimònia d’una jornada que oferirà fins a vuit espectacles de durada breu, a càrrec de les companyies Filigranes, Txo Titelles, Bool, La Querida, Pau Segalés, Brucraá Circus, el pallasso gallec Peter Punk i els israelians Domichovsky & Agranov. A més, durant tot el dia la Micro Brass Band animarà l’ambient i els tallers de circ que impartiran l’Escola de Circ Quina Gràcia i la companyia Pessic de Circ, i de maquillatge a mans de Victòria de les Mil Cares i Cynthia Moro. S’oferiran passejades pel bosc per descobrir la màgia (i el circ) que la natura amaga.
Podeu consultar aquí el programa de tot el Festival, que ens van avançar en roda de premsa.

45 ANYS DE PALLASSADES
Tortell Poltrona és sinònim de tota una vida dedicada a l’art de fer riure a petits i grans. Quaranta-cinc anys de “pallassades”, que es van iniciar al barri de Sarrià de Barcelona, on va debutar als escenaris com a cantant còmic de la Gran Orquestra Veracruz (1974). A partir de llavors, s’ha dedicat a practicar i valoritzar la professió de pallasso, investigant i treballant els valors escènics i socials d’aquesta figura còmica. Professionalment estrena la seva carrera artística amb Claret Papiol, formant la parella de pallassos Germans Poltrona.
Durant tots aquests anys, Tortell Poltrona ha estat director i fundador del Circ Cric el 1981 (que reprendrà el 2009); del CRAC, Centre de Recerca de les Arts del Circ, el 1995; del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà (1984-1986) i del Festival de Pallasses d’Andorra, Fòrum de la Comicitat (2001).
És conegut el seu compromís social, sobretot, per la tasca feta com a fundador i president de l’ONG Pallassos Sense Fronteres. Ha fet llargues expedicions als camps de refugiats i a depauperades zones de guerra de tot el món: Croàcia, Sèrbia, Bòsnia, Kosovo, Sàhara, Armènia, Chiapas, Sri Lanka, Colòmbia, Brasil, Cuba, Sierra Leone, Costa d’Ivori, Benín, Haití, RD del Congo, Etiòpia, Líban… Des de l’any 1978, Tortell Poltrona participa a Festivals Internacionals de Teatre d’Europa i d’Amèrica. A l’escenari ha treballat amb il·lustres pallassos com Charlie Rivel, Oleg Popov, i també davant d’artistes com Joan Miró, J. V. Foix i Joan Brossa.
Comptabilitza nombrosos reconeixements i premis nacionals i internacionals, entre els quals destaca el Premi Nacional de Cultura 2005, el Premio Nacional de Circo 2013 i la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes 2018. És creador i intèrpret d’una cinquantena d’espectacles de circ.

Author