Amb l’estrena de ‘Diskòdrom 0,0’, el Teatre Gaudí es converteix en una pista de ball, per a actors i públic!

12.09.2022

Author

A partir del 15 de desembre el Teatre Gaudí estrena Diskòdrom 0,0′, amb  l’afegitó o advertiment: No només sexe’.  És una creació a partir dels relats eròtics de quatre dones narradores catalanes sobre el desig femení. Sobre la llibertat de la dona en l’àmbit més privat i personal. Una proposta escènica interactiva femenina, adulta, que esclata amb potència i que provoca una empatia còmplice amb les persones: que deixen de ser públic, per a convertir-se en testimoni d’una revolta. Tot succeeix en un ‘Diskòdrom’, una discoteca diferent amb 0 alcohol.

La proposta de teatre immersiu ‘Diskòdrom 0,0.  és, doncs, una creació escènica interactiva dirigida per Ever Blanchet i Maria Clausó; basada en els relats eròtics de quatre dones narradores catalanes sobre el desig femení. L’obra, produïda per la Companyia Versus Teatre, és un cant d’empoderament a les dones que reivindiquen la seva llibertat; en l’àmbit més privat i personal.

Tal i com explica la dramaturga, actriu i directora Maria Clausó, ‘Diskòdrom’ és: “el somni de sentir i expressar el desig sexual sense banalitzar-lo, sense ser rebutjat, reprimit o jutjat”. En la proposta conjunta amb el dramaturg Ever Blanchet, el públic podrà participar activament en l’obra, esdevenint un: “testimoni còmplice d’una revolta”.

UNA SORPRENENT PISTA DE BALL TAMBÉ PER AL PÚBLIC

La Sala Gran del Teatre Gaudí es convertirà en una pista de ball, on les intèrprets Maria Ten: (Okupes Particulars, Teatre Gaudí), Anna Cerveró (Buga Buga, TV3), Andrea Grau (Palomino, Netflix); i la directora escènica Maria Clausó (Karen, Teatre Gaudí) narraran quatre relats eròtics; movent-se d’un costat a l’altre de la pista, fent el públic testimoni d’aquests monòlegs.

Tal i com diu l’slogan de l’obra “Quan sona la música, tu també pots ballar”; els assistents podran decidir si participar o no de l’escenografia quan la discoteca es posi en marxa.

Comentari de les autores

‘Diskòdrom 0,0’ neix a partir del relat de quatre autores catalanes que van decidir expressar les seves reflexions: en textos eròtics que van inspirar l’obra. “Benvinguda Júlia” és un d’aquests relats, escrits per la Deniz Çelik. “Parlo de la fortalesa interior de mantenir ferma una decisió vital per donar lloc a la transformació”; comenta l’autora instal·lada al Ripollès, nascuda a Les Canàries i amb orígens turcs.

Un altre dels relats és original de l’actriu Andrea Grau, titulat ‘Carta
al meu jo adolescent.’ “He volgut plasmar l’angoixa que genera sentir que el sexe no està fet per a tu, per manca d’educació sexual”; explica Grau. Els altres dos relats estan escrits per Montse
Arolas i Vita W. Berry.

Comentari dels directors

Fa 10 anys que rumiem amb la proposta escènica de la discoteca, i ara l’hi hem vist l’encaix”; comenta Ever Blanchet, dramaturg i director de l’obra. Tal i com expliquen la Maria Clausó i
Blanchet, la idea va sorgir després d’escoltar el relat de l’autora: Deniz Çelik a un festival. “Em vaig quedar a quadres”, recorda el director. “Volem que la gent es deixi encomanar per l’energia
que desprèn la pista de ball; volem tocar la sensibilitat de l’espectador”, afegeix Clausó.

És el somni de sentir i expressar el desig sexual sense banalitzar-ho, sense ser rebutjat, reprimit o jutjat. És una proposta que reivindica a la persona que fa el que vol amb la seva privacitat. Sobretot les dones. És una proposta escènica trencadora.

DISKÒDROM 0.0
NO MOMÉS SEXE

Autores: Montse Arolas, Deniz Çelik, Vita W. Berry, Andrea Grau
Dramatúrgia: Ever Blanchet i Maria Clausó
Direcció escènica: Ever Blanchet i Maria Clausó
Assistent de moviment: Èlia Genís

Amb
Eva: Anna Cerveró
Escort: Maria Clausó
Ruth: Andrea Grau
Júlia: Maria Ten

Producció: Versus Teatre S.L
Amb el suport de l’ICEC

Author