Amb l’obra ‘No s’ha foss’, el Teatre La Gleva es converteix en una glacera islandesa a la tardor

10.13.2020

Author

El dimecres  21 d’octubre, el Teatre la Gleva estrena No s’ha foss, un espectacle multidisciplinari a mig camí entre un concert i una obra de teatre, on els espectadors seran transportats fins als brutals paratges d’IslàndiaUn viatge metafòric inspirat en el viatge real que l’actriu i música Irene Jódar va fer a aquest país i que ha plasmat en 10 cançons inèdites que reflexionen sobre la relació entre la natura, la tecnologia, el comportament humà i les relacions.

A través dels deu temes musicals, alguns monòlegs i escenes que combinen humor, ràbia i sensibilitat els dos intèrprets ens conviden a seguir-los fins a Islàndia. Però el viatge de seguida canvia el focus d’atenció cap a la destrucció i contaminació dels mars, l’excés de soroll tecnològic, les interferències, la desconnexió i la necessitat de reconèixer-nos com a part de la naturalesa: cíclica, generosa, sensible i poderosa.

No s’ha Foss és el primer espectacle de creació de Irene Jódar. L’actriu, cantant i violinista ha compost deu cançons i diversos textos que, juntament amb el guitarrista Roger Cantí i la directora Clara Manyós, han pres la forma de l’espectacle que presenten. La investigació que va començar fruit d’un viatge personal, s’ha transformat en un crit a la necessitat de reconnectar-nos a la natura i amb nosaltres mateixos. “La societat actual ens sentim desvinculats de la natura per l’època que ens ha tocat viure. Però jo no li vull donar les culpes a l’època. Jo vull ser conseqüent amb el que sento. La natura ens equilibra, ens centra i ens fa de reflex. Si la natura no està bé, nosaltres tampoc” diu Irene Jódar.

El discurs ecologista de l’espectacle passa al pla real a través de l’aposta de l’escenògrafa Sarah Bernardy, que s’ha proposat crear tota l’escenografia amb materials reciclats. Una vela de vaixell antiga, bosses de plàstic i oueres en són materials essencials. “Hem recreat una clariana del bosc a dins del teatre, un bosc tecnològic fet amb materials de segona mà, però també amb plantes reals, que cuidem com a un actor més”explica l’escenògrafa. El material reciclat conviu a escena amb projectors, altaveus, mòbils i altres dispositius electrònics. “A l’espectacle veiem la naturalesa a través de la pantalla i sentim la música per l’altaveu, però parlem de la nostra falta de connexió amb la natura” explica la directora, Clara Manyós.

L’espectacle tal com es pot veure a La Gleva no hauria estat possible sense el suport econòmic de Sanitaris pels escenaris, la iniciativa impulsada pel metge Víctor Espiga, que proposa als sanitaris donar part de la paga extra d’agost a tres projectes artístics.

DADES PRÀTIQUES

Dates del 21 d’octubre a l’1 de novembre, de dimecres a diumenge (de dimecres a dissabte 20:30h i diumenge 19h)

Lloc Teatre La Gleva https://www.laglevateatre.com/

Duració 70 minuts

 

Author