Andrés Corchero presenta al Mercat una peça personal, creada en record del seu pare

01.15.2020

Author

El coreògraf i ballarí Andrés Corchero ha presentat aquest matí al Mercat de les Flors la seva última creació a la que ha posat el títol genèric d’Absències. Està formada per dos solos interpretats per ell mateix on Corchero hi expressa amb el cos els sentiments que generen les pèrdues dels éssers estimats, sota els noms de Padre i Camí de silenciAbsències, que obrirà la nova temporada de dansa del Mercat, es podrà veure del 16 al 18 de gener.

A la roda de premsa, a la que hi han assistit Andrés Corchero i la directora del Mercat, Àngels Margarit, ens han avançat que l’endemà, diumenge 19, es podrà veure La música del teu nom, una peça d’improvisació homenatge al músic desaparegut Joan Saura, on Corchero estarà acompanyat pels músics Agustí Fernández, Nuno Rebelo i Liba Villavecchia. “He volgut aprofitar la recerca i treball que estic fent sobre la pèrdua i l’absència dels éssers estimats per convidar l’Agustí Fernández, Liba Villavecchia i Nuno Rebelo, tots tres amics del Joan, per fer una trobada on la música improvisada i la dansa siguin les protagonistes i el vehicle per retrobar-nos, ni que sigui per uns instants, amb l’essència de l’enyorat Joan a l’escenari, ja que pensarem en ell a la vegada quatre grans amics seus.”, explica Andrés Corchero. I afegeix: “Serà un acte de improvisació absoluta!”

“La proposta neix del fet vital d’haver arribat a l’edat que tenia el meu pare quan va morir ara ja fa 30 anys. Va ser una mort no esperada i prematura que em va deixar un buit impossible d’omplir”, continua Corchero.  La peça parteix d’una investigació de materials textuals i coreogràfics, a més de dos poemes de Sharon Olds que tenen com a referent el pare, però també la figura del fill i la de l’avi. L’efemèride  ha despertat en el coreògraf uns sentiments tendres i emotius que l’han portat a donar al públic l’oportunitat de comprendre com se sent emotivament, a partir de la dansa: “Aquestes peces són una manera de compartir els meus sentiments i també el meu pare, amb el món.”

Padre, però, no va estar pensada per ser representada sola: “Seguida de  Camí del silenci adquireix tot el seu sentit. La vaig crear una anys després de la mort del meu pare, quan vaig entendre que ja estava recuperat, per expressar els sentiment que em produeix aquesta situació tan delicada. Ara, la primera idea ha estat portar-la a l’actualitat però finalment he optat per no canviar res de res. Ni una coma ni cap moviment!”

Premi Nacional de Dansa de Catalunya 2003, Andrés Corchero té una llarga trajectòria que comprèn des de la seva reconeguda experiència professional amb la dansa butoh fins a la improvisació al costat de músics de renom com Joan Saura i Agustí Fernández. A més a més, ha creat nombroses coreografies, moltes de les quals amb la seva companyia Raravis (amb Rosa Muñoz), i ha col·laborat amb un gran nombre d’artistes, tant de dansa com d’altres disciplines.

Entrades, aquí

Author