Andreu Buenafuente va inaugurar ahir la 5a edició del SINGLOT Festival

07.05.2019

Author

Andreu Buenafuente, acompanyat de Josep Melcior Muñoz, alcalde accidental de Sant Feliu de Guíxols i Joan Roselló, director i soci de TheProject, van donar ahir dijous al vespre la benvinguda a la cinquena edició del SINGLOT. El festival creat i produït per El Terrat Theproject dins el marc del Festival de la Porta Ferrada mostra el millor talent nacional de l’humor i la comèdia durant quatre dies en una ubicació immillorable, Sant Feliu de Guíxols.

El Teatre Narcís Masferrer, lloc especial per ser la seu de diversos espectacles del festival, va ser l’indret escollit per donar el tret de sortida a aquesta nova edició del SINGLOT, un projecte que segons Buenafuente, director del festival, “va arrencar ara fa 5 anys amb una clara vocació de llarg recorregut. Estic molt content i molt tranquil perquè hem construït un projecte que està deixant petjada. Aquest festival vol reflexionar sobre la comèdia, riure amb ella i parlar de la feina que dona. Estem pensant el nostre ofici, disfrutant-lo i programant-lo als escenaris.” I encara afegeix: “El SINGLOT és un festival transversal, amb grans noms que conviuen democràticament amb nous talents que, a fi de comptes, són els que tiraran això endavant.”

Enguany, el SINGLOT Festival està especialment marcat per l’homenatge i premi In memoriam SINGLOT d’HONOR a Pepe Rubianes, que tindrà lloc dins l’espectacle Hem de parlar, nene demà dissabte a les 22:30 h a l’Espai Port. “Aquest any estem disfrutant molt amb el record del Pepe. Estem emocionats, el seu esperit incorrecte perseguirà tot el festival”, va afirmar ahir Buenafuente.

Un cop inaugurada la cinquena edició, l’encarregat d’obrir el festival va ser La Gran Ofensa, un espectacle simbòlic i arriscat de La Bendita Compañía produït juntament amb El Terrat, que tracta sobre els límits de l’humor. Un debat que, en paraules de Buenafuente, “s’ha inventat tota la gent menys els còmics”, i que va néixer i va ser premiat ara fa un any a les Jornades Professionals del SINGLOT.

La nit d’inauguració va continuar a l’idíl·lic pati d’El Ginjoler de la mà de La copla de Wisconsin i JMC Trio amb un muntatge en forma de comèdia-concert de jazz refrescant: There was a fiesta! (At Carnegie Hall)!

I el SINGLOT continua:
Avui a les 17:30 h. al ‘SINGLOT Corner’ (Placeta de Sant Joan), el festival seguirà amb una activitat gratuïta i oberta a tothom que tingui ganes d’acostar-s’hi: Tarda Podcast. És una trobada de comèdia i podcasts amb Bob Pop, Candela Peña, Antonio Castelo, Iggy Rubín, Miguel Campos Galán, Andreu Buenafuente, Guillermo Fesser i molts més convidats.

Al vespre serà el torn d’un dels espectacles més esperats del festival: La Resistencia. A les 22:30 h. David Broncano, Ricardo Castella, Jorge Ponce, Grison i Jaime Caravaca sortiran per primera vegada del teatro Arlequín de la Gran Via de Madrid i pujaran a l’escenari de l’Espai Port per fer del seu exitós programa televisiu un espectacle teatral únic i irrepetible.

Demà dissabte 6 de juliol al migdia, Andreu Buenafuente i Berto Romero faran l’últim programa de la temporada de Nadie Sabe Nada en directe des del Teatre Narcís Masferrer i més tard, a les 18:00 h. a l’espai Rius i Calvet, l’actor galleg Quico Cadaval pujarà al camió-teatre de la companyia canària La Tournée de l’Art per oferir-nos el seu espectacle Vacas, guerras, cerdos y curas.

El mateix dia a les 20:30 h, al Teatre Narcís Masferrer, el Festival continuarà amb Las Cosas Extraordinarias, una comèdia dirigida per Pau Roca (Sixto Paz) i protagonitzada per Brays Efe sobre allò que estem disposats a fer per aquells que estimem i on el públic hi participa d’una forma molt especial.

Per acabar la jornada, el dissabte a les 22:30 h. a l’Espai Port arriba el plat fort d’aquest any:Hem de parlar, nene. L’esperada barreja d’espectacles, plena de sorpreses, que Andreu Buenafuente, Berto Romero, Carlos LatreAlbert Om i Joan Lluís Bozzo, entre d’altres encara per desvetllar, dedicaran a Pepe Rubianes, a qui atorgaran el SINGLOT d’HONOR in memoriam.

I ja per tancar el festival, diumenge a les 22:00 h. es presentarà Bona Gent a l’Espai Port, un muntatge homenatge al públic on en Quim Masferrer es convertirà en el seu espectador


LES JORNADES PROFESSIONALS
Paral·lelament a la programació d’espectacles, el SINGLOT també programa unes jornades professionals que, al llarg d’aquests 5 anys, han reunit a més de 200 agents del sector de la comèdia entre creadors, productors, distribuidors i exhibidors d’àmbit nacional. Unes jornades en les quals els creadors presenten els projectes de comèdia i on els agents culturals treballen per buscar-ne la viabilitat. Enguany s’han rebut més de 50 projectes, dels quals s’han seleccionat 15 i s’estant presentant a tots els professionals assistents per seleccionar-ne un per estrenar-lo en l’edició de l’any vinent.

SINGLOT FESTIVAL és una proposta artística que va néixer el 2015 ideada pel seu director, Andreu Buenafuente, amb l’objectiu d’unir a espectadors i professionals de les arts escèniques.

Author