Aquest cap de setmana Figueres s’omplirà d’espectacles d’artistes internacionals

04.19.2019

Author

El Festival Còmic de Figueres celebra la 12a edició inundant la ciutat amb més espectacles i humor que mai. Un festival que reivindica el riure com una via d’alliberament necessària de la societat en què vivim, perquè: “Riure sempre del mateix no fa gràcia”.

Fins al 21 d’abril, diferents espais de Figueres estan sent escenari de talents nacionals i internacionals convidats al festival. Les activitats comencen a partir de les 10h del matí i duren tot el dia.

Entre totes les activitats que s’organitzen durant el festival, trobem des de conferències sobre Dalítallers per practicar el riureespectacles de clownsacròbates, un curs d’imbecil·litat, malabars i moltíssimes coses més.

ARTISTES INTERNACIONALS A FIGUERES
Aquesta edició compta amb representació internacional d’artistes vinguts de tot el món.

Per primer cop, els exitosos neozelandesos Trygve Wakenshaw & Barnie Duncan actuaran diumenge a la Sala La Cate amb el seu espectacle Mad Office, que va esgotar localitats als prestigiosos Fringe Festival d’Edimburg el 2017 i London International Mime Festival el 2018.

Els kenians The Black Blues Brothers seran avui divendres a l’Espai Interfern – Citroën (17 h) amb acrobàcies espectaculars, circ contemporani i comèdia musical. Fa cinc anys que van arribar a Europa per primer cop i acumulen més de 500 representacions que els donen el reconeixement unànime de públic i crítica.

Hi ha espectadors que han definit Pss Pss, l’espectacle de la companyia suïssa Baccalà com una perfecta barreja entre Charlie Chaplin i el Cirque du Soleil. Més de 600 actuacions d’humor i acrobàcies a més de 50 països i 13 premis internacionals. Avui, 19 h, Sala La Cate

Elastic et Francesca combinen malabarismes, màgia, mim i molt d’humor. Vinguts des de Bèlgica, han estat als millors shows televisius i festivals d’humor del món. Recentment han rebut el Premi del President de la République (française) al Festival International de Cirque de Massy. Diumenge, a les 17 h, a Espai Interfern – Citroën.

També formen part de la representació internacional del festival l’australià Guru Dudu i els seus Silent Disco Walking Tours (itinerant, sortida avui i demà a les 12, 16 i 18 h del Teatre Jardí) o l’argentina Valeria Guglietti i el seu espectacle infantil 10 años de sombras en l’especialitat de teatre d’ombres amb les mans (diumenge,12 h, Teatre Bon Pastor).

HUMOR CATALÀ
Alguns dels noms destacats del panorama català que formen part del Festival Còmic són Jair Domínguez, que farà la conferència Dalí Còmic dedicada a la faceta humorística del geni figuerenc (avui divendres, 21 h, Teatre El Jardí); o el Mag Lari, amb el seu espectacle de màgia i bon humor 25 il·lusions i que clourà el festival diumenge, a les 21 h, al Teatre El Jardí.

Pep Vila, actor i pedagog teatral empordanès, donarà un curs d’imbecil·litat; el Grup Iris farà dissabte un taller de risoteràpia a l’Hospital de Figueres convidant a totes les dones que estan lluitant contra el càncer de mama a treballar l’optimisme amb la risoterapeuta convidada Mari Luz Lurbe; Ananda das proposa diumenge a les 10 h un taller de ioga de riure i el públic podrà formar part d’un espectacle d’improvisació teatral amb Impro Barcelona a l’escenari situat a la Plaça Catalunya de la ciutat, on s’ha programat un any més una oferta gratuïta d’espectacles de gran qualitat per a tots els públics. I Bruno Oro, que presentarà avui a les 13 h el seu nou llibre al Cercle Sport.

 

Author