Aquest dissabte arrenca el Festival Acròbates 2018 a l’Hospitalet

10.23.2018

Author

Del 27 d’octubre al 30 de novembre torna el Festival Acròbates, el Festival de Música i Poesia de L’Hospitalet de Llobregat. El festival, que celebra enguany la seva 13a edició, s’ha consolidat com un dels festivals de música i poesia més singulars de la tardor i té com a objectiu crear un espai de comunicació literària i musical a l’àrea metropolitana, un espai anual dedicat especialment a la paraula i als seus creadors, els “acròbates”.

El festival vol servir d’aparador per descobrir tota una nova generació de músics, poetes, escriptors i autors, compartint cartell i programació amb artistes ja consagrats. Per això programa, durant més d’un mes, una completa programació al voltant de la paraula musicada amb concerts, recitals, slam poetry, vermuts poètics, tallers, exposicions i tota una programació infantil pensada per gaudir en família dins l’Acròbates Kids. 

El tret de sortida del Festival Acròbates 2018 serà aquest dissabte 27 d’octubre, un dia ple d’activitats al voltant de la música i la poesia: espectacles de titelles i poesia, tallers, una mostra poètica d’autors locals i participants del festival acompanyada de vermut i  el  torneig   SL’HAM  Poetry, en el qual els participants recitaran el seu text dramatitzat i el públic farà de jurat. Aquesta slam estarà presentada per Dani Orviz i comptarà amb la participació de poetes com Al Bareto, Iñaki C. Nazabal, Isa García, Pablowski, Marta Belmonte, Salva Soler   o David  Trashumante. Per completar el dia s’inaugurarà l’exposició Poesia filosòfica… visual de Toni Prat i al vespre es presentarà l’espectacle Dejad que los colgados se acerquen a mí del grup de spoken word Mansilla y los espías.

Des d’aquest dia i fins al 30 de novembre L’Hospitalet acollirà prop de 50 actuacions creant xarxa per tota la ciutat i ampliant seus en els diferents barris amb recitals a les biblioteques i als centres culturals, espectacles al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas, o a sales com L’Oncle Jack, a la Sala Salamandra i a El Viejo Piano. La cloenda del festival serà el mateix divendres 30 de novembre amb l’espectacle Al cau de les paraules de Gemma Humet i Estel Solé, dues de les veus més destacades del panorama cultural català que ens oferiran un viatge poèticomusical que segur sacsejarà les emocions dels assistents.

El festival farà d’aparador de noves generacions juntament amb artistes consagrats com Héctor Alterio

El festival farà d’aparador de noves generacions juntament amb artistes consagrats com Héctor Alterio que presentarà Como hace 3.000 años (divendres, 23 de novembre), un passeig basat en una selecció de poemes amb els quals Alterio s’identifica plenament; o com Mercè Sampietro i Eduard Iniesta que presentaran La paraula, exili de l’exili. Maria Mercè Marçal el diumenge 11 de novembre. Compartiran cartell amb joves poetes com Mónica Gae i Maria Vera (dissabte 24 de novembre) i d’altres recitals organitzats en col·laboració amb el Racó poètic de L’Hospitalet, un col·lectiu que des de ja fa anys omple la ciutat de paraula viva, i que donarà veu a joves artistes com Aina Torres i Meritxell Gené (dijous 22 de novembre) o Sandra Bautista i Helena Bonals (dijous 29 de novembre).

Acròbates 2018 aposta també per propostes que presenten formats diferents com l’espectacle Tendrá que haber un camino amb la jove cantant Soleá Morente i l’il·lustre poeta Luis García Montero (divendres 16 de novembre) que ens proposen un diàleg híbrid entre música i poesia; Cita amb àngels de Joan Isaac i Sílvia Comes, on aquests dos artistes interpreten en català i com mai has escoltat abans cançons de Sílvio Rodríguez; l’espectacle En todas las ciudades llueve (dissabte 10 de novembre) un espectacle que uneix la música i les lletres de Miguel Ángel Bueno amb la poesia del poeta Mariano Martínez; o el projecte A l’ombra dels fusells. Dones que creen història (dijous 15 de novembre), un recorregut per textos i vivències de dones que van viure la Guerra Civil i l’exili.

I, finalment, vermuts poètics amb artistes com Maria Antònia Massanet, Corina Oproae i Míriam Reyes , que seran les encarregades de celebrar el primer vermut poètic el dissabte 10 de novembre; o Joan Duran que ens presentarà Animal impur (dissabte 24 de novembre), un joc de seducció del públic a través de la celebració de l’amor, l’essencialitat i el record.

LA MÚSICA
La programació musical del festival presenta propostes d’artistes de gèneres variats que fan un ús destacat i protagonista del text i la paraula en la seva música. En aquesta línia, durant el festival podrem gaudir de concerts d’artistes com Niño de Elche, Lucas MascianoCarlos SadnessNiños Mutantes, el raper Rapsusklei un dels artistes més importants de l’escena del rap espanyol i llatinoamericà, Pez Mago, Txetxu AltubePedro Pastor y los locos descalzosFrans Cuspinera i Maria PoyatosMeritxell Naranjo y otra gente extrañ, el cantautor madrileny Luís Ramiro, Rafa Pons presentant La guerra del sexo  i la jove i talentosa Marta Knight, guanyadora del concurs L’H canta en femení .ACRÒBATES KIDS
I el festival no s’oblida dels més petits amb Acròbates Kids, una completa programació destinada al públic familiar a les biblioteques de la ciutat i que acollirà espectacles, concerts i recitals durant tot el mes de novembre. Començarà el dissabte 3 de novembre amb l’espectacle Acluca els ulls. La recerca de les paraules boniquesun concert teatralitzat en el qual, músics i actors explicaran un conte. I el seguiran durant tot el mes espectacles conduïts per artistes i companyies com Mercè Ramis (dimecres 7 de novembre), l’Estenedor (dijous 8 de novembre), Núria Martínez i Ignasi Blanch (dissabte 10 de novembre), Jordi Tonietti (dimarts 13 de novembre), Clara Ribatallada  (dimecres 14 de novembre), Teatre Aula(dimecres 21 de novembre), Carles Cuberes (dijous 22 de novembre) i Judit Navarro Royo(dimarts 27 de novembre).

Podeu ampliar informació consultant la web del festival.

Author