Aquest divendres arriba ‘La casa de les aranyes’ al Teatre Principal de València, una producció del TNC i de l’Institut Valencià de Cultura

02.14.2020

Author

Aquest divendres arriba La casa de les aranyes al Teatre Principal de València, un text sorgit de l’encàrrec del Teatre Nacional de Catalunya i de l’Institut Valencià de Cultura al dramaturg Paco Zarzoso.

La casa de les aranyes, amb direcció del mateix Paco Zarzoso i de Lurdes Barba, és una producció del Teatre Nacional de Catalunya i de l’Institut Valencià de Cultura. L’obra, que es va estrenar el 22 de gener a la Sala Petita del TNC i s’hi va estar en cartell fins al 9 de febrer, ara es podrà veure del 14 al 23 de febrer al Teatre Principal de València.

Desvetllar un passat misteriós pot condicionar el present

A la vora d’un pantà s’alça un edifici mig abandonat, on durant força temps només hi han viscut algunes aranyes descomunals. El clima de la comarca va canviar absolutament quan la construcció de la presa hidroelèctrica va submergir en l’oblit el poble més proper. Des d’aleshores, els pocs habitants de la zona malden per superar la seva complicitat més o menys directa en la destrucció d’aquells paratges, mentre els caçadors furtius n’amenacen cada dia la tranquil·litat.

Text de maduresa del valencià Paco Zarzoso, La casa de les aranyes retrata amb una fràgil delicadesa la desolació d’unes vides distanciades del contacte amb la resta de la societat, i fortament marcades per les cicatrius que els lliguen als seus records més incòmodes.

Author