El projecte cultural i participatiu de l’àrea metropolitana per fer arribar la dansa a tota la ciutadania, la quinzena de la Dansa Metropolitana, celebrarà la seva tercera edició del 13 al 29 de març. Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa al vestíbul del Mercat de les Flors, on hem pogut disfrutar d’un tatet d’alguns dels participants.
En l’edició del 2020 hi participen vuit municipis, Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Viladecans, que han treballat conjuntament una programació que s’implica en produccions d’artistes i dona visibilitat al talent local, nacional i també internacional.
Durant gairebé tres setmanes hi haurà dansa als teatres, als transports públics, als centres cívics, al carrer i, fins i tot, als cinemes. En total, 207 activitats, entre les quals fins a una vuitantena d’espectacles que dialoguen entre els diferents estils de dansa i amb altres disciplines protagonitzades per diferents generacions d’artistes. Dansa que trenca barreres. Muntatges que parlen d’amor, d’altres amb un fort compromís social, feministes i, sobretot, un bon nombre de propostes per a tots els públics.
Aposta per la coproducció
Dansa Metropolitana torna a apostar per les coproduccions. Enguany són vuit: WhiCh (Adoctrinades) que es podrà veure a l’Antic Teatre, El salto (Compañía Jesús Carmona) al Teatre Atrium Viladecans, AM I BRUCE LEE (Junyi Sun / Kernel Dance Theatre) al Teatre Sagarra, Around the world (Brodas Bros) al Teatre Joventut, Malditas plumas (Sol Picó) al Teatre Nacional de Catalunya, MARÚNICA (Cia. Roberto G. Alonso) a l’Atrium Viladecans i al Teatre Joventut, COMA (IN-motus Co) al Centre Cívic Can Clariana Cultural de Barcelona, i EUFORIA (Sacude) que es podrà veure als vuit municipis del Dansa Metropolitana.
Diàleg entre generacions
Dansa metropolitana combina espectacles de grans noms consolidats de l’escena nacional com It’s a wrap (Kubrick is dead) (LA INTRUSA – Virginia García / Damián Muñoz) al Mercat de les Flors, Malditas plumas (Sol Picó) al Teatre Nacional de Catalunya, La set i la revolució (OSSOCLUB: Piero Steiner, Andrés Corchero, Pep Ramis i Enric Ases) al Teatre Sagarra o RRR (Frederic Amat, cabosanroque & La Veronal) al Teatre Lliure; amb la nova generació d’artistes joves que presentaran espectacles com Catalina (Iniciativa Sexual Femenina) a La Caldera, AM I BRUCE LEE (Junyi Sun / Kernel Dance Theatre) al Teatre Sagarra o WhiCh (Adoctrinades) a l’Antic Teatre.
Destaca també enguany el nivell qualitatiu de les peces curtes que tindran lloc en espais singulars, amb peces de creadores com Laia Santanach que presentarà Àer o Lali Ayguadé amb Underneath, entre altres. Així com la intervenció artística al metro que aquesta edició anirà a càrrec de la companyia CobosMika Company i el seu Mou l’esquelet – scRakeja’t 2.0, una peça que combina dansa contemporània i dansa urbana, música en directe, participació comunitària i interacció amb el públic i que recorrerà diferents línies de metro de l`àrea metropolitana.
Diàleg entre disciplines
Dansa Metropolitana trenca barreres i ofereix enguany una programació més variada d’estils que mai. Es podràn veure des de peces de dansa contemporània com, per exemple, Bending the walls & Beyond (Lava Compañía de Danza) al SAT!, o Mercedes máis eu (Janet Novás i Mercedes Peón) a La Caldera, que fusiona dansa i música en directe; espectacles d’arrel com ·HerdEiras· (AnCorae) a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà; de flamenc com Baile de autor (Manuel Liñán) al Teatre Joventut, El salto (Compañía Jesús Carmona) al Teatre Atrium Viladecans o Frankenstein también tiene alma (Andrés Marín i Aina Núñez) a la sala El Dorado de Barcelona; fins a espectacles de dansa més urbana com ara Around the world (Brodas Bros) al Teatre Joventut de l’Hospitalet.
Aquest diàleg entre disciplines viurà la seva culminació al MACBA amb la peça Soliloquios que reunirà tres mirades artístiques de luxe: l’especialista en dansa basca i fundador de la companyia Kukai Dantza, Jon Maya, el gran mestre de la dansa contemporània a Espanya, Cesc Gelabert, i el coreògraf i ballarí de flamenc, Andrés Marín. Una trobada entre l’espai museístic i la dansa on cada ballarí farà una interpretació individual de l’aurresku, la dansa tradicional basca. Aquest espectacle gratuït tancarà el Dansa Metropolitana a Barcelona dissabte 28 de març.
|
|