L’AADPC, juntament amb la Fundación AISGE i la Fundació Romea, donaran el tret de sortida al VII Cicle de Lectures Dramatitzades que organitzen conjuntament. L’acte tindrà lloc a la Sala Versus Glòries, aquest dilluns que ve, dia 17 de juny, a les vuit del vespre. L’entrada és lliure, però amb aforament limitat.
Isthar ( o la Senyora de la Neteja), escrita per Raquel Loscos i dirigida per Rocío Manzano, ha estat la proposta escollida per començar aquesta edició del cicle. El text serà interpretat per les actrius Angelina Llongueras i Laura Vila Kremer.
El mes següent, el dia 15 de juliol, es farà la segona lectura dramatitzada al Teatre Romea. Serà el torn de l’obra Elysium, d’Ivan Andradre, que dirigirà ell mateix. L’equip artístic el formaran Anna Mestre, Albert Triola, Bàrbara Nicolau, David Planas, Francesc Cuéllar i Sílvia Siles.
De cara a la tardor, es podrà gaudir de les lectures dramatitzades Qüestió d’honor de Lutz Hübner, dirigida per Carla Torres Danés i L’Amor ( no és per a mi, va dir Medea), escrita i dirigida per Queralt Riera. El repartiment escollit per la directora l formen Candela Anton, Carlos Martinho, Lídia Casanova, Oriol Puig i Pol Forment. Es farà el 14 d’octubre a la sala Dau al Sec.
L’espai on s’estrenarà l’última lectura dramatitzada d’aquest cicle està encara pendent de confirmació. La seva autora i directora, Queralt Riera, dirigirà Annabel Castan i Rosa Cadafalch a L’Amor ( no és per a mi, va dir Medea).
Després de cada lectura s’oferirà una xerrada distesa amb el director i l’equip artístic per tal d’aprofundir en les temàtiques que tracten cadascuna de les obres, retallant la distància entre els creadors i el públic. Es tracta d’uns col·loquis emmarcats dins les Accions Entreacte, amb una durada aproximada d’uns 30 minuts, que estaran conduïts pel periodista, Manuel Pérez, director de la revista Entreacte, que edita l’AADPC.
Any rere any, en les diferents edicions d’aquest cicle, s’ha aconseguit un gran èxit d’assistència per la qualitat de les propostes presentades, guanyant el reconeixement del sector teatral, algunes de les quals han aconseguit ser representades a sobre l’escenari.
AVANÇAMENT DE LA PRIMERA LECTURA
Per proximitat, us avancem l’argument de la primera lectura, que tindrà lloc el 17 de juny, a la sala Versus Glòries.
Isthar ( o la Senyora de la Neteja), de Raquel Loscos
Ananda Milton ha tingut un mal dia. Un molt mal dia. És de matinada quan surt de la feina i per poder arribar a casa ha de creuar un descampat inquietant i mal il·luminat. La trobada casual que tindrà amb Ishtar canviarà el curs de la seva història. I de tota l’espècie humana.
Ishtar parla de com els estereotips de la feminitat influeixen la nostra vida com a dones. De com la feina que fem adjectiva la persona que som. D’una generació desorientada entre la precarietat i el privilegi. D’escoltar les persones que ningú escolta. De com, sota les innumerables capes de civilització, la nit segueix sent un lloc perillós. De com, sota les innumerables capes de desconfiança, les desconegudes segueixen ajudant-se entre elles. I de les (últimes) conseqüències d’haver tingut un mal dia o haver passat una mala època.
Isthar és un text de Raquel Loscos que va competir al VII Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta.
Entrada lliure – Aforament limitat
Per a una millor gestió de les entrades, imprescindible CONFIRMACIÓ