Arrenca la 4a Mostra de Teatre del C.P. Can Brians 1

11.09.2018

Author

Aquest 10 de novembre arrenca la 4a edició de la Mostra de Teatre al Centre Penitenciari de Can Brians 1 (Sant Esteve Sesrovires) que des d’aquest dia i fins al 29 de desembre acostarà espectacles teatrals de microteatre dels associats de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) als interns i internes d’aquesta presó.

 L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), dins el marc d’accions socials que duu a terme la Secretaria de Cultura de l’entitat, organitza la Mostra Teatral de Can Brians 1 en col·laboració amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris amb l’objectiu d’apropar el món de les arts escèniques a un col·lectiu amb dificultat d’accés a la cultura i fer visible la seva situació a la resta de la societat mitjançant la promoció d’aquest esdeveniment.

L’acció social de l’AADPC al Centre Penitenciari de Can Brians s’inicia fa quatre anys, gràcies a la voluntat d’ambdues entitats de col·laborar estretament en la millora de la vida cultural dels interns. També des de fa deu anys l’AADPC col·labora també a la Mostra de Teatre del Centre Penitenciari de Lledoners, valorada molt positivament pels interns i amb un públic fidel any rere any. Al centre penitenciari Can Brians 1, l’AADPC duu a terme el desenvolupament de projecte de creació i consolidació del Grup de Teatre Dones U, liderat pel director i soci de l’AADPC, Jaume Nadal.

El principal problema dels reclusos, una vegada surten en llibertat, és com gestionen el seu lleure d’una manera sana i legal. Per això des del centre, i amb la col·laboració de l’AADPC, s’intenta que coneguin altres maneres de gestionar el seu temps lliure, i que a través del teatre reflexionin sobre situacions fictícies diferents de les seves realitats. Un cop ha acabat l’espectacle, s’organitza un col·loqui/xerrada entre els interns i les internes que han assistit a la representació i els integrants de la companyia de teatre.

La 4a Mostra de Teatre programarà 7 propostes  d’obres de Microteatre dels associats de l’AADPC, que es duran a terme cada dissabte des del mes d’octubre i fins al desembre. 

Author