Dirigit per Elena Fortuny i amb dramatúrgia de Jumon Erra, sintítulo gira al voltant d’un tema de màxima actualitat: els menors estrangers no acompanyats a qui sovint la societat gira l’esquena: “La desconnexió de la comunitat s’acarnissa especialment amb les persones més vulnerables, els nens perduts. I això ens va inspirar per a l’escriptura d’un primer esbós”, expliquen des de La Danesa. Al mateix temps, l’espectacle vol provocar una reflexió sobre quina ha de ser la funció, qui el subjecte i què l’objecte del teatre, tal com s’ho plantejava el text original de Lorca.
Es tracta d’una obra de teatre comunitari que s’ha construït de manera col·lectiva amb persones del Poble-sec, Sant Antoni i el Raval: “L’hem creat a partir de tallers que hem fet amb veïns i veïnes de diferents edats i procedències, com el taller de hip hop que vam fer en col·laboració amb el col·lectiu de rap pels drets humans La Llama”, diu Elena Fortuny. Gràcies a aquesta experiència, 10 joves del Raval es van animar a participar i van crear dos temes de rap originals, que giren al voltant dels menors estrangers no acompanyats. i tracta sobre els menors estrangers no acompanyats.
L’estrena tindrà lloc el 12 d’octubre a les 18 h davant la façana del Teatre Arnau i, fins a finals d’any, es faran una vintena de representacions, que tindran lloc a espais tan emblemàtics com el Castell de Montjuïc o el Refugi 307 del Poble-sec.
El Teatre Arnau Itinerant és una iniciativa ciutadana que neix per donar resposta a la necessitat d’habitar el teatre Arnau abans que existeixi, mentre té lloc la rehabilitació de l’espai. Aquest teatre nòmada es construeix des de la comunitat i des de la pluralitat, de manera col·lectiva amb les veïnes i veïns dels barris del Raval, Poble-Sec i Sant Antoni.