Arriba a Hiroshima una peça hipnòtica que reuneix arts visuals, sonores i dansa en una performance en viu

10.31.2019

Author

La Sala Hiroshima presenta els 8 i el 9 de novembre l’espectacle Ruido, de la companyia xilena La Licuadora, liderada per Rodrigo Chaverini.

El coreògraf Rodrigo Chaverini, l’artista visual Paulo Fernández i l’artista sonora Emiliana Abril (Kinética), tres artistes premiats procedents de la dansa, la música i l’audiovisual respectivament han experimentat estèticament con el concepte de “soroll” i l’han tractat com una anomalia del so, la visió i el moviment. La seva estratègia principal ha consistit a submergir-se en els marges i errors dels dispositius tecnològics utilitzats per a crear un efecte abstracte i poètic, exposant al soroll en l’època de l’HD com la vora orgànica de la tecnologia. Així han aconseguit compondre una obra a mig camí entre la performance cinematogràfica i la instal·lació sonora.

El resultat és un meravellós joc òptic realitzat en escena amb materials simples i amb una estratègia low tech que resulta absolutament hipnòtic i crea en el públic un estat immersiu i suggerent i li permet pensar en altres possibles cossos i dimensions d’allò real. Un espectacle total amb música, audiovisuals i performance “que han treballat al voltant del col·lapse  que pot produir el concepte soroll a cada una de les opcions escèniques, amb efectes òptics i imatges sonores de tona mena.”

Els integrants de la Liquadora han obtingut importants distincions entre les quals compten Millor artista de música electrònica, Millor intèrpret de dansa contemporània i el Premi especial a la trajectòria pel Festival de Disseny Audiovisual de Valdivia i l’EMPAC Dance Movies Comission de Nova York.

Ruido és la segona proposta de el Cicle ORO de la sala Hiroshima. Un cicle de freqüència biennal que vol donar visibilitat a artistes iberoamericans, potenciant la difusió de la seva escena emergent, i que compta amb el suport de Iberescena i Funarte.

Author