Arriba la versió catalana de ‘La tendresa’, l’aclamada comèdia d’Alfredo Sanzol

12.17.2018

Author

A partir del 19 de gener del 2019 arriba a Barcelona La tendresa, un espectacle escrit i dirigit per Alfredo Sanzol. La versió original de l’espectacle, La ternura, va estar guardonat amb el XII Premio Valle-Inclán de Teatro 2018. En la versió catalana, Sanzol dirigirà a Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Javier Beltrán, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana.

La ternura es va estrenar al 2017 al Teatro de la Abadía de Madrid amb gran èxit de crítica i públic. Seguidament va sortir de gira per tot l’Estat, visitant els principals teatres del país. Va rebre cinc candidatures als Premis MAX i ara arriba a Barcelona coproduïda per les companyies Dagoll Dagom i T de Teatre.

Dagoll Dagom i T de Teatre van quedar enlluernats per l’espectacle quan el van anar a veure a Madrid i per això van decidir portar-lo plegats a Barcelona. Consideren que és una comèdia d’altíssima qualitat que agradarà molt al públic barceloní i volen donar a conèixer també la gran vàlua d’un director com Alfredo Sanzol, amb qui T de Teatre ja va treballar dirigint a la companyia en l’espectacle DelicadesJoan Lluís Bozzo ha fet d’adaptació del text de Sanzol al català, un text que amdues companyies estan segures que agradarà als seus respectius públics.

Alfredo Sanzol s’ha inspirat en l’univers de les comèdies de Shakespeare per dirigir el muntatge La tendresa, una enginyosa comèdia romàntica que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l’amor, perquè si volem estimar hem d’arriscar-nos a patir.

L’espectacle es titula La tendresa perquè, en paraules de Sanzol, “parla de la força i de la valentia per expressar amor. La tendresa és la manera com l’amor s’expressa. Sense tendresa, l’amor no es veu. La tendresa són les carícies, l’escolta, els petits gestos, els somriures, els petons, l’espera, el respecte, la delicadesa. Una societat sense tendresa és una societat en guerra”. 

L’ARGUMENT DE LA TENDRESA
La tendresa narra la història d’una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l’Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d’haver envaït Anglaterra. La reina Esmeralda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l’Armada passa a prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen.

El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que van a parar a una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s’hi van amagar per no tornar a veure una dona en la seva vida. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d’homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.

Ànimes turmentades, plans i paraules d’amor, cors salvatges, desitjos, tremolors, visions, jocs, enganys, relacions imprevisibles, enuigs, bellesa, confiança, màgia, embolics, aire, terra, tempestes, conjurs, bogeria, gelosia, amors eterns, innocència…Tot això i molt més és La Tendresa.

Author