Estrena de “Rovira vs. Rodríguez” escrita i dirigida conjuntament per Cristina Clemente i Nelson Valente

09.15.2023

Author

El proper 20 de setembre la Sala Versus Glòries reestrena Rovira vs. Rodríguez una de les tres obres de la trilogia catalano-argentina escrita i dirigida conjuntament per Nelson Valente i Cristina Clemente. L’obra completa el relat de les històries enllaçades de dues famílies i reuneix els dos repartiments: el català i l’argentí, en un mateix escenari.

Es tracta d’un projecte conjunt de col·laboració entre creadors i creadores de Catalunya i l’Argentina, que es va poder veure en el marc del Festival Grec; i que durant la temporada es pot seguir a tres sales de proximitat; cadascuna de les quals acull un muntatge diferent amb personatges comuns que es poden veure de forma independent; o com a trilogia.

La trilogia és una coproducció d’On el teatre batega, la Sala Flyhard, El Maldà i la Sala Versus Glòries; amb el Grec Festival de Barcelona amb el suport de la Generalitat de Catalunya i Iberescena.

 

LA TRILOGIA

Una comèdia sobre l’amor en la maduresa i les segones oportunitats.

Les matriarques de la família Rovira (catalana) i Rodríguez (argentina), la Mercè i la Silvia, respectivament, protagonitzen aquesta història d’amor en la maduresa plena de tendresa. Decidides a lluitar per aquesta segona oportunitat que els brinda la vida, la seva decisió traurà a la llum un univers de tradicions, secrets, judicis i prejudicis, que provocarà situacions hilarants, tot i que, de vegades, també una mica angoixants. La contraposició de dues cultures i dues maneres de viure que posa l’amor en l’edat adulta al centre.


La paella dels dijous

De Cristina Clemente i dirigida per Muguet Franc, ens apropa a la història de la Mercè, interpretada per Lluïsa Castell, i els seus fills, l’actriu Núria Cuyàs i l’actor Jordi Andújar.

La Mercè dina cada dijous amb els seus dos fills, el Guifré i la Lia. I cada dijous els prepara una paella. Avui sembla un dijous qualsevol, un dijous com tants d’altres, però el fet que hagi fet la paella de marisc ja anuncia que serà un dijous especial. Ella els vol comunicar alguna cosa molt important, un fet que li ha canviat la vida. Ells sospiten que en passa una de grossa i potser treuen conclusions precipitadament.

Programació Temporada 23/24
del 18 d’octubre al 12 de novembre.
De dimarts a dissabte a les 20h. Diumenge a les 19h
—————————————————————————–

Silvia

Escrita i dirigida per Nelson Valente, coneixerem la Silvia, l’altra protagonista. Aquesta obra compta amb un repartiment íntegrament argentí: Lide Uranga, Julian Ponce Campos, Mayra Homar i Gabriel Beck.

Silvia va fer tot el que s’esperava d’ella: casar-se, tenir dos fills i formar una família. Ara, amb setanta anys i vídua, torna a Barcelona per retrobar-se amb el veritable amor de la seva vida. Però abans de poder complir el seu desig haurà d’afrontar les situacions no resoltes del seu passat, els mandats familiars, els prejudicis, les pors i els vincles del present. Silvia està disposada a canviar radicalment la seva vida malgrat tot el que pugui passar

Programació Temporada 23/24
del 18 d’octubre al 12 de novembre.
De dimarts a dissabte a les 20h. Diumenge a les 19h
————————————————————————

Rovira vs. Rodríguez

Escrita i dirigida conjuntament per Clemente i Valente, completa la trilogia i tindrà un repartiment mixt que combinarà l’equip català i argentí

La família Rovira visita la família Rodríguez. La Mercè i la Sílvia s’estimen i només falta que les famílies es coneguin. Les dues estan molt nervioses i amb la il·lusió que tot surti bé. Però no serà fàcil. Cada família traurà a la llum un univers de tradicions, secrets, judicis i prejudicis, generant situacions tant hilarants com angoixants. Una comèdia amb un costat dramàtic que contraposa dues cultures i posa al centre del relat la gent gran, tan silenciada i ignorada per la societat.

Programació Temporada 23/24
del 18 de setembre al 15 d’octubre.
De dimecres a dissabte a les 20h. Diumenge a les 18h.

Author