Arriba al TNC ‘Youth#4’ el primer espectacle d’un cicle pensat expressament per als joves

11.29.2018

Author

A partir d’avui dia 29 de novembre ja es pot veure al TNC Youth#4, de Didier Ruiz,  l’espectacle que inaugura el cicle de Teatre per a joves del TNC. És una creació de La compagnie des hommes, produït pel Teatre Nacional de Catalunya i per l’Obra Social “la Caixa” en el marc dels programes CaixaEscena i Art for Change.  Es podrà veure en quatre úniques funcions, dues per a escoles i dues per al públic en general (dissabte 20 h i diumenge, 18 h). És un espectacle recomanat per a més grans de 16 anys, que interpreten Alba Martín, Ares Llucià, Daniel Tulloch, Diego Valiente, Enrique Ruiz, Jana Serra, Jaume Llagostera, Joshua Segarra, Kilian Fernández, Malena Domènech, Marc Pineda, Miguel Ángel López, Nef Blázquez, Sara Viñals i Unai Zorraquino, una colla de joves no professionals que han volgut explicar la seva visió del món a uns altres joves que han anat a veure’ls i escoltar-los. Van ser escollits a través d’un càsting on la condició era tenir entre 15 i 18 anys i estar estudiant en un centre de Barcelona o l’àrea metropolitana. L’equip artístic de La Compagnie des Hommes, que normalment treballa sempre amb no professionals, els va escollir tenint en compte la seva motivació i disponibilitat. Han estat treballant i preparant-se durant dos mesos. Els ha dirigit Didier Ruiz, que assegura que “avui ja no són els mateixos que van arribar. Han madurat durant el procés.” 

 

L’ARGUMENT
Youth#4 és com un vals. No, més aviat una rotllana. Us convidem a una rotllana al voltant de la joventut. Un remolí. S’estructura de manera que cada jove parla en petits monòlegs sobre la seva manera de veure el món que els envolta, el futur, els projectes… Parlen també de sentiments, la felicitat, la tristesa, la decepció, el cos, l’amor, què és ser jove, què és el sexe… I com que no és un text après sinó que senzillament expliquen el que senten, cada dia serà diferent.

NOTA DEL DIRECTOR:
Són quinze joves d’entre 16 i 20 anys. El Diego, l’Unai, l’Alba, la Jana, el Nef, el Kilian, l’Ares, la Sara, el Daniel, el Miguel, l’Enrique, el Marc, el Jaume, la Malena i el Joshua. Quinze rostres i quinze veus. Quinze cossos. Són d’una bellesa enlluernadora. Són joves d’aquí, de Barcelona, i de tot Catalunya. Ens impressionen per la seva tolerància i per la seva benvolença. Somriuen al món amb una gràcia com cap altra però la seva còlera és temible. No tenim por d’ells, ells ens inventen un món millor per a l’endemà. Ens parlaran dels seus somnis, dels seus desitjos, de les seves pors, ens diran que són joves tot mirant-nos als ulls. Ens deixaran sense veu, ens faran tornar a la vostra joventut, present o perduda. La seva valentia, la seva noblesa, la seva insolència ens inquietaran. Però atenció, som al teatre. Un altre tipus de teatre, que s’assembla a la realitat però que ja és ficció. És Youth!
Didier Ruiz, autor i director

L’espectacle transcorre en un espai molt especial del teatre, la jàssera del TNC, molt propera i fosca. Una miqueta inquietant…  L’entrada es farà per la Sala tallers.

Amb aquest muntatge, el TNC engega una secció pensant en un públic preadolescent, de 12 a 16 anys, amb la voluntat “d’atraure’ls al teatre perquè siguin els nostres espectadors del futur.”. Hi ha tres espectacles: Youth, de Didier Ruiz; Amanda T, de Àlex Mañas i El futur, d’Helena Tornero.

 

 

Els

L’accés a la jàssera i la recollida de les entrades es farà per la Sala Tallers. 

Author