Arriben a la Beckett les ‘Beckett’s ladies: Sílvia Bel, Míriam Iscla i Rosa Renom

12.09.2019

Author

Sílvia BelMíriam Iscla i Rosa Renom porten a escena quatre històries breus de Samuel BeckettSergi Belbel és l’encarregat de la traducció i la direcció d’aquest espectacle itinerant que permetrà a l’espectador transitar per diversos espais de la Sala per copsar tota la intensitat de cada peça en concret. Són quatre peces breus de Beckett, radicals, difícils de veure a escena, i interpretades per dones que les aniran explicant en diferents espais de la Sala.

Sobre l’orígen de l’espectacle, Belbel explica que Beckett s’adona que durant la segona Guerra Mundial no es pot fer res. “S’ha de capgirar tot perquè no es pot explicar res que superi l’horror que estava vivint Europa als anys 40. I comença a escriure partitures sobre dones i per a dones,  reduint els textos al mínim per encarregar-los a  grans actrius. Per això, nosaltres també hem agafat tres grans actrius a l’alçada de les que ell va triar, tres dones que fan un exercici de generositat,  amb duresa extrema i  la vegada sentit de l’humor.!” 

El director ha escollit, traduït i dirigit els textos, que considera  entre els més essencials i radicals de la trajectòria del dramaturg. Les tres dones les aniran explicant en diferents espais de la planta de Dalt, fent-se seguir pel públic. Cada peça dura un 20/23 minuts.

Del 12/12/2019 al 04/01/2020
De dijous a dissabte, 20:30h
Diumenge, 18:30h
Compra d’entrades


MÉS ACTIVITATS DEL CICLE

POEMES I MIRLITONADES,
DE SAMUEL BECKETT
Aquest mes el festival Alcools es trasllada a la Sala de baix i acull un recital de l’obra Poemes i mirlitonades, deSamuel Beckett. Es tracta d’un recull de textos escrits abans de 1940 (els poemes) i d’altres forjats a finals dels anys 70 (les mirlitonades). 

L’actriu Aina Clotet i el dramaturg, director i actor Jordi Oriol uneixen forces per primera vegada per sadollar-nos de l’essència beckettiana expressada a través de la forma mínima.

10/12/2019 a les 20h. Compra d’entrades

 

TEXTOSPER NO RES
El Menjador de la Beckett acull la segona sessió de les lectures d’escenes inspirades en Samuel Beckett. En aquesta ocasió Denise DuncanJosep Maria Miró Victoria Szpunberg llegiran els seus textos sota la direcció de Llàtzer Garcia i acompanyats de Lara Díez Quintanilla i Marc Rosich.

11/12/2019, a les 18.30 h

Els textos s’han recollit en una publicació que podrà adquirir-se a la taquilla de la Beckett per 5€

Author