Arts visuals, flamenc i cinema, protagonistes de la 2a setmana de la Quinzena

03.20.2019

Author

La dansa segueix ocupant per segona setmana els carrers i les places, els teatres, les línies del Metro, els busos i els cinemes de fins a 9 ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb motiu de de la segona edició del festival Dansa. Quinzena Metropolitana. Fins el 31 de març, la dansa es posa al centre de la vida cultural a Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.

Aquesta setmana destaquen les següents propostes:

Les arts visuals també ballen

Entre els imperdibles de Dansa. Quinzena Metropolitana d’aquesta setmana destaquen muntatges on la dansa es fusiona amb les arts visuals.

És el cas de Pixel, del director francès i figura del hip hop Mourad Merzouki (CCN Créteil & Val-de-Marne / Cie Käfig), una potent combinació de hip hop i creacions visuals que reprodueixen fets reals, quotidians, però també universos imaginaris i realitats virtuals. Lúdic, alegre, poètic, l’espectacle proposa un diàleg vertiginós entre dos mons, el de la dansa i el del vídeo interactiu.
L’espectacle es podrà veure al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet el 23 març.

També es podrà veure Mix-en-scene on la ballarina que, alhora és DJ, Amaranta Velarde punxa en directe mentre balla, acompanyada per les peces visuals generades a temps real per l’artista i tecnòloga creativa Alba G. Corral. La proposta realitza un viatge que experimenta amb la superposició d’estils i principis artístics, d’Erik Satie a Pina Bausch i els futuristes, Mary Wigman, William Forsythe, Kraftwerk o Stravinsky, icones de la música, la dansa i les arts visuals mesclades a la taula de so i a la pista.
Es podrà veure a La Caldera les Corts de Barcelona el 22 i 23 de març.

Pixel de CCN Créteil & Val-de-Marne / Cie Käfig – dir. Mourad Merzouki o Mix-en-scene d’Amaranta Velarde i Alba G. Corral són alguns dels imprescindibles de la setmana.

Flamenc des de totes les vessants

El flamenc també és protagonista al Dansa. Quinzena Metropolitana. Després de veure aquest dissabte passat El Amor Brujo d’Israel Galván, que va entusiasmar el públic, aquesta setmana és el torn de Flamingos d’Albert Quesada, qui es capbussa en el món del flamenc per traspassar-ne els estereotips des d’una mirada contemporània.
Una producció del Mercat de les Flors, coproduït per la Quinzena i que es podrà veure del 21 al 24 de març al Mercat de les Flors de Barcelona.
———————————————
També imperdibles són les propostes Se prohíbe el cante i La mujer habitada de Leonor Leal, una de les grans promeses del flamenc espanyol.
La bailaora de Jérez presenta Se prohibe el cante el 21 de març a Sala Sandaru de BARCELONA i La mujer habitada el 24 a la plaça de l’Església de Cornellà.

Dansa als cinemes, novetat d’enguany

La dansa també pot gaudir-se al cinema. Per aquesta raó, i a proposta del Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, Dansa. Quinzena metropolitana ha incorporat diverses sales d’exhibició de Barcelona, l’Hospitalet i Sant Cugat.

Aquesta setmana es podrà veure Dancer, sobre el prestigiós ballarí Sergei Polunin; Dancing Beethoven, que segueix de prop la preparació de la Novena Simfonia de Beethoven, presentada a Tòquio pel Béjart Ballet Lausanne i el Ballet de Tòquio; o Giselle, una filmació de l’espectacle creat pel reconegut coreògraf Akram Khan que reinventa el llenguatge de la dansa clàssica per convertir Giselle, en una dona enèrgica i furiosa, en una heroïna.

La dansa segueix omplint carrers i espais singulars

BLOCK de Motionhouse & NoFit State la fusió de dansa i circ que va inaugurar el festival el passat dimecres a l’Av. de la Catedral, es podrà seguir veient a diferents municipis de l’Àrea Metropolitana.

També destaca aquesta setmana l’espectacle coproduit per la Quinzena i que s’emmarca dins la temporada del Mercat de les Flors, Orbes d’Arrangement Provisoire / Jordi Galí, on cos, matèria, temps, espai i relacions són els conceptes clau. Una instal·lació humana de cent vint estructures corporals en què els intèrprets són alhora constructors i materials i que es podrà veure el 23 i 24 de març al Museu Nacional d’Art de Catalunya de BARCELONA.

Dansa als cinemes, novetat d’enguany

La dansa també pot gaudir-se al cinema. Per aquesta raó, i a proposta del Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, Dansa. Quinzena metropolitana ha incorporat diverses sales d’exhibició de Barcelona, l’Hospitalet i Sant Cugat.

Aquesta setmana es podrà veure Dancer, sobre el prestigiós ballarí Sergei Polunin;Dancing Beethoven, que segueix de prop la preparació de la Novena Simfonia de Beethoven, presentada a Tòquio pel Béjart Ballet Lausanne i el Ballet de Tòquio; oGiselle, una filmació de l’espectacle creat pel reconegut coreògraf Akram Khan que reinventa el llenguatge de la dansa clàssica per convertir Giselle, en una dona enèrgica i furiosa, en una heroïna.

La dansa segueix omplint carrers i espais singulars

BLOCK de Motionhouse & NoFit State la fusió de dansa i circ que va inaugurar el festival el passat dimecres a l’Av. de la Catedral, es podrà seguir veient a diferents municipis de l’Àrea Metropolitana.

També destaca aquesta setmana l’espectacle coproduit per la Quinzena i que s’emmarca dins la temporada del Mercat de les Flors, Orbes  d’Arrangement Provisoire / Jordi Galí, on cos, matèria, temps, espai i relacions són els conceptes clau. Una instal·lació humana de cent vint estructures corporals en què els intèrprets són alhora constructors i materials i que es podrà veure el 23 i 24 de març al Museu Nacional d’Art de Catalunya de Barcelona.

Author