Atorgats els Premis Ciutat de Barcelona 2019 

01.28.2020

Author

L’ICUB informa que ja es coneixen els Premis Ciutat de Barcelona 219. L’Ajuntament els convoca anualment amb l’objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen, o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen

El proper dimarts, 11 de febrer, a les 18  hores, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el Tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitats, Joan Subirats, presidiran la cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2019.

L’acte tindrà lloc al Saló de Cent i serà conduit per la periodista Núria Dias i  la direcció artística de Pep Salazar. Playmodes ha creat per a l’ocasió una performance que comptarà amb un projecte d’il·luminació dissenyat per Albadalejo i acompanyat d’una actuació musical elaborada ad hoc amb l’ESMUC. Igualment, l’estudi USTED ha creat un imaginari gràfic per a l’acte.

Seguint el propòsit d’eixamplar la dimensió ciutadana dels Premis Ciutat de Barcelona, des de l’edició del 2017 l’autoria de la proposta visual recau en l’alumnat de les escoles públiques de disseny de la ciutat, un projecte que enguany encapçala l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià. D’entre les 25 propostes rebudes, va resultar guanyador el disseny de Maria Trasiera i Maria Tejera per la seva originalitat i innovació en l’estil gràfic dels Premis, així com la utilització de recursos tecnològics i qualitats formals.

Aquests són els premiats a l’edició 2019 relacionats amb les Arts Escèniques

Circ
El jurat, format per Margarida Troguet, Tena Busquets, Leandro Mendoza i Ada Vilaró acorda per majoria atorgar el premi de circ a la companyia Baró d’Evel per l’espectacle Falaise, perquè ens ha transportat a un penya-segat emocional i emocionant i ens ha mostrat a escena la meravellosa diversitat animal dels cossos i dels esperits dels intèrprets, i perquè uneix el moviment i el risc amb la creació plàstica en viu i destrueix les fronteres entre les formes d’art.

Cultura popular i tradicional
El jurat, format per Esther Plana, Raül Sanchís, Oriol Cendra Planas, Amadeu Carbó Martorell i Pilar Uriarte Doutres acorda per unanimitat atorgar el premi de cultura popular i tradicional a l’associació Carabutsí per preservar, valorar i dinamitzar la memòria gitana en perspectiva de gènere i acció intercultural. Per la consolidació aquest 2019 d’un procés d’interpretació i divulgació del patrimoni i la identitat gitana a la ciutat de Barcelona; per l’arrelament, la localització i la creació d’interrelacions en un context de xarxes veïnals. El Jurat vol efectuar una menció especial a Josep Fornés Garcia per l’activisme cultural, especialment vinculat a la ciutat de Barcelona, i per ser capaç de generar processos, xarxes i aportar una mirada crítica des del rigor acadèmic.

Dansa
El jurat, format per Àngels Margarit, Bea Fernàndez, Gastón Core, Mariana Giustina i Irene Pallarès acorda per unanimitat atorgar el premi de dansa a l’obra Set of Sets dels coreògrafs Guy Nader i Maria Campos, per la seva qualitat compositiva, que cristal·litza amb excel·lència el seu treball de recerca.

Teatre
El jurat, format per Jordi Prat i Coll, Montse Amenós, Ferran Dordal, Anna Pérez i Clàudia Cedó acorda per unanimitat atorgar el premi de teatre a Silvia Delagneau i Max Glaenzel per l’escenografia i el vestuari de l’espectacle Europa Bull , per la seva incidència en el dispositiu dramatúrgic i per la ironia i la qualitat de la proposta estètica, així com per la seva mirada, el seu compromís amb la creació i la seva aposta per hibridar llenguatges en col·laboració.

Author