‘Austràlia’, d’Israel Solà, exhaureix les primeres funcions del nou Espai Texas

11.16.2023

Author

Austràlia, l’obra escrita i dirigida per Israel Solà, ha tornat a la cartellera amb èxit; i ja ha exhaurit moltes de les sessions programades. L’espectacle proposa al públic una road trip que aborda un gran dilema: tenir, o no, descendència. Ester Cort, Meritxell Huertas i Carme Poll protagonitzen aquesta obra que reflexiona sobre els vincles familiars; a partir de la història de tres germanes: Elena i Mercè, que viuen a Barcelona, i Laia, resident a Austràlia. Les protagonistes es retroben quan la Laia li demana a l’Elena si li donaria un òvul: per poder engendrar un fill amb el seu marit (interpretat per l’actor Brian Lehane).

L’espectacle, amb dosis d’humor i un llenguatge molt directe i cinematogràfic, parteix d’una vivència d’una persona de l’equip artístic; i tracta també sobre les pors, les pressions, els desitjos i les frustracions que genera la maternitat. En un món on el concepte família evoluciona molt ràpidament, Austràlia es planteja què vol dir exactament aquesta paraula. La família ve donada o es pot triar? La família és la sang o és el vincle? “Les dones sobre la trentena rebem una forta pressió per tenir fills. I si no en tenim, ens hem, fins i tot, de justificar“, explica Ester Cort: “Tenir fills ha de ser una experiència magnífica; però també cal respectar a la gent que no vol tenir-ne per decisió pròpia“. Quan no tens fills, sembla que quan et facis gran ja no tindràs família; i sempre diem que els amics són la nostra família triada“, comenta Israel Solà. I afegeix: “Amb aquest text m’enfronto a la idea de què significa no tenir fills; però també en com s’encara la soledat quan et fas gran“.

L’obra, que es va estrenar la passada temporada a la Sala Flyhard amb totes les localitats plenes; comparteix la cartellera del nou teatre de l’Espai Texas al costat de la comèdia d’improvització Pongo, de Judit Martín;

Ester Cort, Meritxell Huertas, Carme Poll i Brian Lehane protagonitzen aquesta comèdia sentimental

L’espectacle suposa el debut dramatúrgic del director de La Calòrica, Israel Solà,

Alba Florejachs i Mónica Ballesteros.

Author