Boris Charmatz protagonitza la primera Constel·lació de la temporada al Mercat de les Flors

10.22.2018

Author

La primera Constel·lació d’aquesta temporada 2018/19 al Mercat de les Flors, és a punt de començar. Gira al voltant de Boris Charmatz, influent influent coreògraf francès que es presenta a Barcelona per primera vegada.

Charmatz, ballarí i coreògraf, dirigeix el Centre chorégraphique national de Rennes et de Bretagne que ha convertit en el Museu de la Dansa. El treball d’aquest coreògraf vers la memòria de la dansa és d’una importància cabdal. Algunes de les seves creacions van més enllà dels espais tradicionals i es representen a museus com la Tate de Londres o el MoMA de Nova York. Ara podrem veure a Barcelona tres de les seves peces:

FLIP BOOK: 24 i 25 d’octubre: Boris Charmatz parteix del llibre Merce Cunningham, Fifty Years, una col·lecció de fotografies i dibuixos que recull la trajectòria d’aquesta icona de la dansa. La peça mostra la història del treball d’una vida plasmada en un llibre que es transforma en una actuació de dansa. “Un llibre fet moviment, inclassificable i polivalent, iniciat amb estudiants d’art i continuat per antics membres de la companyia de Cunningham,” va explicar Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, a la presentació de la temporada.

20 BALLARINS PEL SEGLE XX: 27 i 28 d’octubre al MACBA. Un arxiu vivent que es presenta a museus d’arreu del món: vint artistes de diferents generacions interpreten, evoquen, s’apropien i transmeten cèlebres solos, ara ja oblidats, del segle passat.

10.000 GESTOS: 9 i 10 de març: La fugacitat portada a l’extrem: nombrosos ballarins interpretaran deu mil gestos, tots ells diferents, que només seran visibles una sola vegada i desapareixeran així que s’hagin executat, com una oda a la impermanència de la dansa. Un espectacle expressat amb 20 peces representatives de la dansa internacional de tot el segle, expressades en solos.

 

LES CONSTEL·LACIONS
És el focus al voltant d’un artista. “Amb una sola obra, de vegades no saps del tot per on va l’artista. A les Constel·lacions reuneixen treballs claus per entendre-ho”, diu Margarit.

Seguirà la Constel·lació Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol entre octubre i novembre. La tercera la protagonitzarà Meg Suart / Damaged Goods (del 7 a l’11 de novembre).

Big Bouncers presentaran la seva Constel·lació a l’abril, amb les peces O.V.N.I i Si estiguéssim soles a l’Univers, seria una gran pèrdua d’espai… La Ribot construirà la seva Constel·lació amb dues peces: Panoramix i Laughing Hole, entre el 24 i el 27 d’abril.

Les constel·lacions acabaran amb una Constel·lació de Circ, al voltant de Escarlata Circus, que portaran els seus espectacles més rellevants a la Sala MAC i també a la seva petita carpa del 23 de maig al 2 de juny.

Author