Cabosanroque invoca Jacint Verdaguer en una instal·lació sonora amb Niño de Elche, Rocío Molina i Enric Casasses

11.13.2019

Author

El Teatre Municipal de Girona estrena, en el marc del Temporada Alta, la nova instal·lació Dimonis, del dúo cabosanroque. En aquesta proposta s’han inspirat en una de les vivències més particulars del poeta Jacint Verdaguer: els exorcismes en els quals va participar entre el 1890 i el 1893, en un pis de Barcelona, recreant la casa d’oració on es practicaven aquests rituals.

Dimonis és la interpretació sonora que cabosanroque fa dels apunts que el poeta català Jacint Verdaguer va prendre durant les sessions d’exorcismes. L’interès de cabosanroque en aquests textos, s’allunya del qüestionament de les causes que provoquen, l’interès rau en l’acte comunicatiu, en el diàleg que es produeix, condicionat simbòlicament pels elements del ritual (creu, aigua, foc, cor, cadenes) i les implicacions conceptuals i estètiques de la possessió.

L’espai escènic, ubicat al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona, compta amb la participació enregistrada de Niño de ElcheRocío Molina i Enric Casasses, i és una reproducció esquemàtica de la casa d’oració, escenari on Verdaguer participava a les sessions d’exorcismes. Les accions típiques que es produeixen dins una sala d’exposicions (deambular, observar i comentar) permeten que el públic, que es pot passejar lliurement, modifiqui cada vegada la dramatúrgia sonora.

Ho podreu disfrutar fins al 24 de novembre.

Author