Cancel·lat el Fresc Festival 2020, el Festival d’Estiu del Vallès

04.27.2020

Author

NOTA DEL FRESC FESTIVAL 2020:

Cancel·lat el Fresc Festival 2020

  • La incertesa sobre com serà el retorn a la nornalitat després de l’alarma sanitària obliga a suspendre el Festival d’Estiu del Vallès d’aquest any
  • La quarta edició es celebrarà el 2021 i mantindrà, si és possible, els espectacles previstos en la programació cancel·lada

La situació d’alarma sanitària provocada per la pandèmia de covid-19 i la incertesa sobre el procés de desconfinament dels propers mesos obliguen a cancel·lar la quarta edició del Fresc Festival, el Festival d’Estiu de Sabadell i el Vallès Occidental. Els organitzadors de la iniciativa han decidit suspendre-la davant la impossibilitat dur-la a terme amb les degudes condicions, especialment per les més que probables limitacions d’aforament que marcaran les activitats culturals i d’oci en els propers mesos i que les diferents Administracions han començat a explicar recentment.

El Fresc Festival 2020 s’havia de portar a terme del 28 de juny al 26 de juliol al Jardí de l’Espai Cultura Fundació 1859, de Sabadell, amb una programació integrada, com és habitual, per destacats espectacles de música, teatre i paraula. El fet que el Fresc sigui un festival de petit i mitjà format, ateses les característiques del recinte en el qual es porta a terme, farien inviable oferir les propostes previstes amb un aforament reduït fins i tot en el cas que això fos possible.

A la vista d’aquesta circumstància, i a pesar que la programació estava tancada, la Fundació 1859 Caixa Sabadell, juntament amb Joventuts Musicals de Sabadell i l’empresa UiU Promotors, organitzadors del Fresc Festival amb el BBVA com a partner principal, han decidit que la quarta edició es posposarà fins l’estiu del 2021. En aquest sentit, el compromís de l’organització és programar aleshores tots aquells espectacles previstos per aquest any que estiguin disponibles, per tal de compensar, en la mesura del possible, els creadors que es veuran perjudicats per la suspensió.

Així mateix, els organitzadors volen agrair la comprensió del públic, que ha fet costat al Festival des del primer dia. “Un cop superada la situació actual –expliquen—estem convençuts que ens retrobarem en una quarta edició del Fresc que voldrà contribuir al retorn a la normalitat social i cultural perquè estem en una societat impossible d’entendre sense la Cultura i el punt de confluència social que aquesta suposa”.

Author