Carlota Subirós recupera els Manifestos feministes dels segles XX i XXI per reivindicar les veus més potents del feminisme

10.22.2019

Author

Aquest divendres 25 d’octubre, el Festival Temporada Alta acollirà l’estrena de GRRRLS!!! Manifestos feministes dels segles XX i XXI, un espectacle que reivindica les veus més potents del feminisme d’aquests dos segles. Noms com els de Clara Campoamor, Mina Loy, Virginia Woolf, Pepita Guerra, Simone de Beauvoir, Redstockings, Carol Hanisch, Combahee River Collective, Carla Lonzi, WILPF, Guerrilla Girls, Valerie Solanas, Gloria Anzaldúa, Femen, VNS Matrix, Virginie Despentes i Riot Grrrl, entre d’altres. L’espectacle s’ha presentat aquest matí als mitjans al CCCB de Barcelona i ens han quedat a tots moltes ganes de veure’l, pels sentiments que ens descobreix d’aquelles dones i per la realitat amb què dialoga.

La directora Carlota Subirós té ja una reconeguda trajectòria que ha anat concentrant-se en els darrers temps cap a un teatre cada cop més implicat políticament. Aquesta nova proposta ens parla dels feminismes, en plural, centrant-se en les figures d’algunes de les grans teòriques de la lluita feminista i dels seus manifestos, moviments vinculats a la renovació de la democràcia i de les relacions individuals.

Carlota Subirós s’ha fet acompanyar en aquest projecte de teatre documental per les veus més potents i revolucionàries del feminisme dels segles XX i XXI. Veus de dones -individuals i col·lectives- que no posen límits a la lluita i la reivindicació. Un recorregut lliure pels manifestos que han configurat les darreres onades del moviment feminista. Un teixit de discussions, posicionaments i debats que es vincula de manera transversal amb tots els moviments de renovació de la democràcia i de les relacions individuals. Un espectacle joiosament polític.

La directora explica que “sempre m’ha mobilitzat l’afany de compartir preguntes i el teatre  és un lloc excepcional per fer-ho. I encara més avui, que és tan notable l’efervescència del feminisme entre les generacions joves!” Malgrat l’obra està pensada per a tots els públics “m’empeny una vocació especial per donar a conèixer al jovent les veus femenines que van veure créixer el moviment dècades enrere.”

Les intèrprets que donaran veu a totes aquestes dones de moments i geografies distants són Clara Aguilar, Silvia Albert Sopale, Laura Weissmahr, Mö Benet, Adeline Flaun, Ximena Escobar, Tamara Ndong, Alba Pujol Mireia Tejero, proposant un recorregut lliure a través d’alguns dels riquíssims textos que han configurat les diverses veus del moviment, que sens dubte viu avui una nova fase d’expansió i visibilitat a nivell global.

GRRRLS!!! és el resultat d’un procés de treball dramatúrgic i escènic obert, impulsat per l’Institut d’Humanitats i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en paral·lel a l’exposició Feminismes! a partir de l’efervescent material que constitueixen els manifestos feministes del segle XX i XXI.

És una coproducció del CCCB i Temporada Alta

Author