Celebració del Dia Mundial del Teatre de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC)

03.25.2024

Author

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya organitza un acte festiu
i participatiu, obert a tota la ciutadania, per celebrar el Dia Mundial del Teatre el
dimecres 27 de març.

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, la principal entitat professional i sindical de les arts escèniques a Catalunya; organitza un acte obert a la ciutadania per celebrar el Dia Mundial del Teatre. La celebració tindrà lloc el dimecres 27 de març a partir de les 17h. al barri de Gràcia de Barcelona, sota el lema CAP CADIRA BUIDA.

Amb l’objectiu de celebrar les arts escèniques amb el veïnat; l’Associació proposa una activitat lúdica i participativa a la Plaça del Sol del barri de Gràcia de Barcelona. L’acte, pensat per a la participació de grans i petits, està conduït per l’actor de teatre musical; i expert en improvisació Rai Borrell i l’actriu Cristina Codina, qui convidaran els assistents: a jugar a un joc de lectures dramatitzades que els transportarà a través d’escenes mítiques del teatre universal.

Durant l’acte, l’actor Oriol Genís llegirà el Manifest internacional del Dia Mundial del Teatre que enguany el signa l’escriptor noruec: Jon Fosse. En aquest text que es llegirà als teatres de tot el món, l’artista guanyador del Premi Nobel de Literatura l’any 2.023 s’impregna del context internacional bel·licista per alçar la veu i posar en valor el paper de l’art com una eina capaç de fomentar la pau; i l’empatia entre persones i nacions. De seguit, també es llegirà el manifest propi de l’AADPC, redactat per l’actriu Maria Fontana; qui aportarà una mirada optimista i reivindicativa sobre les arts escèniques catalanes.

El manifest de l’AADPC es farà públic i es podrà consultar a partir del dimarts 19 de març.

L’acte està organitzat per l’AADPC i el Districte de Gràcia de Barcelona, en col·laboració amb TTP, CIATRE, ADETCA, Viuelteatre i Teatre Lliure.

Author