‘Clarissa (o set temptatives fallides de suïcidi)’ torna a la Badabadoc, ara en castellà

11.16.2023

Author

Clarissa o set temptatives fallides de suïcidi va ser la producció pròpia de la sala d’aquest any. Estrenada al febrer, va ser un èxit, i ara la sala recupera el muntatge en la seva versió en castellà.    La sinopsi arrenca amb una premissa potent: Clarissa ha tocat fons. Tot s’ha esfondrat. I què pots fer quan tot canvia i la nova situació és massa bèstia, massa terrible per enfrontar-la? Intentar fugir. Però fugir no és fàcil. I pot sortir-te fatal.

 L’autor del text, el dramaturg Carlos Be, aporta més detalls a aquest punt de partida: Clarissa sembla haver-se escapat d’una comèdia de Pedro Almodóvar. Descobreix que el seu marit l’enganya amb la seva millor amiga, el fa fora de casa i: quan ell surt per la porta, Clarissa es llença pel balcó. Però viu en un primer pis i el florista ha aparcat a sota. Clarissa s’estavella contra els cistells de flors i només aconsegueix fracturar-se una cama. Ens ho rubrica a la perfecció amb aquesta màxima:La vida és un viatge tràgic i a les seves corbes ens espera la comèdia.

Clarissa o set intents fallits de suïcidi, és una comèdia amb nom de dona i un subtítol contundent;  apta per a tots els públics interpretada per Clara Garcés i que compta amb la direcció de Lali Álvarez;  a partir d’un text de Carlos Be. És un cant a l’alegria, a les ganes de viure i també a les pors que ens fan tan humanes; tan imperfectes.

És una història, amb una sola actriu vestint la tragèdia d’humor que abordarà temes com: la salut mental, l’alzheimer, les cotidianitats trencades, o els amors trobats.


Una comèdia sobre el retrobament amb les ganes de viure.

Lali Álvarez, la directora del muntatge, ens ho confirma: “És la primera vegada que dirigeixo un text que no he escrit jo mateixa. Jo no he escollit la història, ni el punt de vista. No he imaginat les situacions, ni he determinat el personatge. I sento que Clarissa ha vingut a buscar-nos per recordar-nos que no tenim res més que l’ara i l’aquí. I que no podem donar res per fet: ni la parella, ni el nostre lloc professional, ni la salut;  ni tant sols que seguirem sent nosaltres mateixes, i seguirem reconeixent-nos. Enfrontar-se a la possibilitat de la tragèdia, és l’únic lloc des del que agafar-se, amb força, a la llum.”

,Com a primera producció de La Badabadoc, és important el testimoni de les dues ànimes: que mantenen la sala d’empeus contra vent i marea… Guada Cejas i Àngel Grisalvo posen en valor tot el que ha suposat tirar endavant un esforç com aquest:

De vegades el destí és capritxós i allò inesperat, apareix davant teu. I per més que vulguis, la trobada és inevitable, està destinada a ser…. Clarissa o set intents fallits de suïcidi va aparèixer d’entre les més de 450 propostes que van participar en la 1a. convocatòria de textos i projectes que On el treatre batega: (associació de 10 sales de proximitat de la ciutat de Barcelona), una iniciativa nascuda amb la voluntat de donar cabuda a noves produccions; i fomentar la creació.

Clarissa encaixa a la perfecció a la Badabadoc, encarna l’essència de la sala: una peça unipersonal, amb una dramatúrgia; direcció i interpretació espectaculars. I a més, ens parla de salut mental en aquests temps convulsos. Parlar i cuidar-la, i enfrontar-la, sense pors, sense vergonyes… Perquè totes, en major o menor mesura, l’hem patit. I que millor que enfrontar-se a les pors que amb un somriures;?

Clarissa o set temptatives fallides de suïcidi
Del 17 de novembre al 4 de desembre

Funcions:
divendres i dilluns – 20h
dissabtes i diumenges – 18h

 Dramatúrgia: Carlos Be
Direcció: Lali Álvarez
Interpretació: Clara Garcés

Author