Comença una edició especial online del festival ‘Temporada Alta a Buenos Aires’, amb teatre, cinema, xerrades i espectacles en directe

04.28.2020

Author

L’edició del Temporada Alta a Buenos Aires presenta, davant les circumstàncies especials d’aquest any,  una edició online del Festival. Aquest és el seu COMUNICAT

 

La sala teatral argentina TIMBRe4, juntament amb Temporada Alta, recupera enregistraments d’espectacles, obres audiovisuals i organitza sessions en directe per mantenir el vincle amb el públic durant el confinament

Salt, 28/4/2020. La sala de teatre argentina TIMBRe4, juntament amb Temporada Alta, presenta una edició especial del festival Temporada Alta a Buenos Aires, que es podrà seguir online entre el 30 d’abril i el 4 de maig: TABA en casa. Amb l’objectiu d’aprofitar el confinament provocat pel COVID-19 per oferir continguts fora de les dates del festival i mantenir el vincle amb el públic, a través dels seus canals digitals es podran veure enregistraments d’obres que han passat anteriorment per la versió argentina del festival, així com també peces audiovisuals, un nou torneig de dramatúrgia transatlàntic amb votacions en directe i seguir diverses xerrades amb artistes i gestors culturals.

Entre les propostes que ofereix TABA en casa hi ha l’exhibició online de muntatges teatrals coproduïts per Temporada Alta, com és el cas de Tierra baja, on Lluís Homar interpreta tots els papers del clàssic d’Àngel Guimerà dirigit per Pau Miró; el monòleg de Sergi López Non Solum, dirigit per Jorge Picó;Insomni, una obra de teatre d’objectes de Xavier Bobés. Altres dels muntatges que es podran recuperar són l’espectacle de titelles Vida, de Javier Aranda; Cuento de invierno, el text de William Shakespeare dirigit per Declan Donnellan amb la companyia anglesa Cheek by Jowl, que es va poder veure a Catalunya en una sola funció l’any 2017 i que inclou subtítols en castellà; Lo único que necesita una gran actriz es una gran obra y las ganas de triunfar, de la companyia mexicana Vaca 35 i amb direcció de Damián Cervantes; i l’obra de teatre documental Amanecerá con escombros sobre el suelo, de Pilar Ronderos i Ítalo Gallardo.

Tots els visionats estaran disponibles fins al diumenge 10 de maig al canal de Youtube de TIMBRe4 i s’emeten en obert, però es demana al públic que faci una aportació econòmica voluntària, que es repartirà entre les companyies i l’organització.

En el camp audiovisual, també es podran veure la pel·lícula Migranland (Àlex Rigola i Salvador Sunyer Vidal, 2013), un projecte amb habitants de Salt d’origen immigrant, així com els dos curtmetratges de The One Project, un projecte produït per Temporada Alta amb Nanouk Films que uneix cinema i arts escèniques: The Missing Part (Baró d’Evel i Salvador Sunyer Vidal, 2015) i Restos de cosas (Xavier Bobés i Salvador Sunyer Vidal, 2018).

 

Un torneig de dramatúrgia transatlàntic amb votacions en directe

El diumenge 3 de maig tindrà lloc una edició especial del clàssic torneig de dramatúrgia transatlàntic a través de Zoom, en el qual competiran els textos guanyadors de les dues edicions anteriors del torneig que s’organitza anualment en el marc de Temporada Alta a Buenos Aires: d’una banda, Las lentes para mirar cargadores, de la dramaturga catalana Cristina Clemente, que serà llegit per Elisabet Casanovas i Alejandro Bordanove des del seu confinament a Catalunya; de l’altra, Lo cotidiano, de la dramaturga argentina Valeria Di Toto, que serà llegit per Daniela Catz i Matías Marshall.

La programació es completa amb dues trobades a través del canal de Youtube de TIMBRe4: una amb l’actor Sergi López, que ha passat pel festival amb obres com Non Solum i 30/40 Livingstone, i una conversa per parlar de l’escenari actual del teatre i dels festivals amb diferents responsables de Temporada Alta i de les seves edicions iberoamericanes: Narcís Puig (Girona/Salt), Natalia Messia (Lima), Gustavo Zidan (Montevideo) i Jonathan Zak i Maxime Seugé (Buenos Aires). Finalment, també s’emetrà una xerrada enregistrada entre el director i impulsor de TIMBRe4, Claudio Tolcachir, i el director Declan Donnellan. Es podrà accedir a tota la programació, amb el enllaços corresponents, a través del web de Temporada Alta.

El festival Temporada Alta aposta per la internacionalització de l’escena del país i per establir un pont d’intercanvi amb Iberoamèrica. El febrer d’aquest 2020 va celebrar-se la vuitena edició de Temporada Alta a Iberoamèrica, que té lloc anualment a les ciutats de Buenos Aires, Lima i Montevideo.

 

PROGRAMACIÓ
Disponible online fins al diumenge 10 de maig

 —Dijous 30 d’abril a les 00 h (19 h, hora argentina)
Prèvia timbrera amb l’actor Sergi López

 —Dijous 30 d’abril a la 01.30 h (20.30 h, hora argentina)
Vida, de Javier Aranda

 —Divendres 1 de maig a la 1 h (20 h, hora argentina)
Tierra baja amb Lluís Homar, d’Àngel Guimerà i amb direcció de Pau Miró

 —Divendres 1 de maig a les 3 h (22 h, hora argentina)
Lo único que necesita una gran actriz es una gran obra y las ganas de triunfar, de la companyia Vaca 35 amb direcció de Damián Cervantes

 —Dissabte 2 de maig a les 23 h (18 h, hora argentina)
TABAconversandoamb Narcís Puig, Natalia Messia, Gustavo Zidan, Jonathan Zak i Maxime Seugé.

 —Dissabte 2 de maig a la 1 h (20 h, hora argentina)
Insomni, de Xavier Bobés

 —Dissabte 2 de maig a les 2.30 h (21.30 h, hora argentina)
Non Solum, amb Sergi López i direcció de Jorge Picó

 —Dissabte 2 de maig a les 3 h (22 h, hora argentina)
Xerrada entre Claudio Tolcachir i Declan Donnellan (enregistrada)

 —Diumenge 3 de maig a les 21 h (16 h, hora argentina)
Torneig de dramatúrgia transatlàntic (Catalunya-Argentina)

 —Diumenge 3 de maig a les 00 h (19 h, hora argentina)
Amanecerá con escombros sobre el suelo, de Pilar Ronderos i Ítalo Gallardo amb la companyia Laura Palmer

 —Diumenge 3 de maig a la 1.30 h (20.30 h, hora argentina)
Cuento de invierno, de William Shakespeare amb direcció de Declan Donnellan i la companyia Cheek by Jowl

 —Dilluns 4 de maig
Bonus track:
Migranland, d’Àlex Rigola i Salvador Sunyer Vidal
The One Porject #1: The Missing Part, de Baró d’Evel i Salvador Sunyer Vidal
The One Porject #2: Restos de cosas, de Xavier Bobés i Salvador Sunyer Vidal

INFORMACIÓ PRÀCTICA
—Dates: del dijous 30 d’abril al dilluns 4 de maig
—Canals:
Pàgina web: temporada-alta.com
Pàgina web: timbre4.com
Youtube: Teatro Timbre 4
Facebook: teatrotimbre4

 

Author