L’Escenari Joan Brossa lestrena ‘Ocaña, reina de las Ramblas’ un homenatge a l’artista José Pérez Ocaña, de Marc Rosich, 

03.03.2020

Author

El proper dimecres 11 de març tindrà lloc a l’Escenari Joan Brossa l’estrena  de Ocaña, reina de las Ramblas, un homenatge a l’artista José Pérez Ocaña escrit i dirigit per Marc Rosich, amb arrejaments i direcció musical de Marc Sambola i protagonitzat per Joan Vázquez.

L’obra, “un recital teatralitzat en forma de copla” segons paraules de l’autor, és un tribut al pintor i performer José Pérez Ocaña (més conegut pel seu cognom), que va viure a la Barcelona postfranquista i va ser símbol de la reivindicació de la llibertat individual.

Joan Vázquez, actor ja habitual en musicals de culte de petit format com Paquito forever  (premiat en nombroses ocasions i que precisament va interpretar a Nova York recentment), Ciutat de gespa o 20 años no son na, posa cos i veu a Ocaña, acompanyat sobre l’escenari per Marc Sambola qui, a més a més d’adaptar les coples tradicionals que dibuixen la vida del pintor (TatuajeOjos verdesY sin embargo te quiero o La niña del fuego), les interpreta en directe.

Artista inclassificable, per a alguns és símbol de la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI i per d’altres, simplement la reivindicació de la felicitat personal: “yo quiero convertir, esta noche, en una fiesta.”

Marc Rosich
 firma l’autoria d’un text que navega pels episodis més destacats de l’artista, tant els feliços i els punyents, que desemboquen en la mort tràgica que va sofrir quan es va cremar a causa d’una disfressa que portava durant les festes del seu poble natal, Cantillana (Sevilla).

Ocaña, reina de Las Ramblas va ser estrenada a Alemanya ara fa dues temporades a partir de l’encàrrec de la Neuköllner Oper de Berlin. Posteriorment va obrir la temporada d’enguany de la Sala Beckett amb les entrades pràcticament exhaurides abans de començar funcions. Ara, estarà en temporada de l’11 al 29 de març dins del cicle #VirtuososBrossa.

Precisament aquesta setmana s’han donat a conèixer els nominats dels Premis de la Crítica 2020, on Ocaña ha estat nominada en la categoria Musical i Joan Vázquez en la categoria d’Actor musical.

*Com activitat complementària a les representacions es realitzarà un col·loqui postfunció dinamitzat per Marc Rosich i Isaías Fanlo, columnista al diari Ara i gestor cultural de Terrats en cultura, el proper diumenge 15 de març.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

De l’11 al 29 de març de 2020
ESTRENA dimecres 11 de març
Sala Joan Brossa
Horaris De dimecres a dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19 h
Preus Dimecres i dijous 15€.  Divendres, dissabte, diumenge i festius 20€.
Durada 1 h 10 min
Espectacle en català

ACTIVITATS RELACIONADES

Col·loqui postfunció el proper diumenge 15 de març. Hi participaran els intèrprets Joan Vázquez i Marc Sambola, el director Marc Rosich i moderarà Isaías Fanlo, gestor cultural (Terrats en cultura) i columnista del diari Ara i el suplement Núvol.

Aquesta obra s’enmarca en l’itinerari #VirtuososBrossa, format per espectacles que basen la seva poètica en el treball dels actors. A la vegada, aquests aborden el seu treball des d’una voluntat virtuosa. A través del seu treball el públic es commou, s’emociona i es fascina.

Author