L’equip artístic de l’espectacle Fantàstic Ramon, format per intèrprets amb i sense diversitat funcional, s’instal·la al Teatre Lliure a partir del 17 de febrer per començar els assajos del muntatge; que s’allargaran durant un mes i mig.

El text que ha escrit i dirigeix Clàudia Cedó és una comèdia amb tocs fantàstics que succeeix a: Santa Aurora de la Pietat, un poble normal, ple de gent normal que feia coses normals… fins que la Clara i en Josep van tenir el seu fill, un nen radicalment diferent: en Ramon.

Fantàstic Ramon, que s’estrenarà el 2 d’abril a la sala Fabià Puigserver de Montjuïc i estarà en cartell 5 setmanes; reflexiona sobre l’exclusió, la dependència, la sobreprotecció i la convivència familiar amb un fill amb discapacitat.

Francesc Ferrer, Xicu Masó, Anna Moliner, Vanessa Segura i Kathy Sey compartiran escenari amb: Andrea Álvarez, Marc Buxaderas, Jordi Galià, Mercè Méndez, Edgar Murillo i Judit Pardàs, intèrprets que formen part d’Escenaris Especials; i alguns dels quals van participar a Mare de sucre, estrenada al TNC la Temporada 20/21. A partir del 17 de febrer i durant les 6 setmanes d’assajos, es traslladaran a Barcelona: per conviure en un pis tutelat amb el suport de dues educadores.

El muntatge forma part d’Ànima Lliure, un dels projectes vertebradors de la direcció de Julio Manrique. El projecte neix amb la voluntat de convertir el Lliure en un espai artístic obert a tothom; i format per veus i cossos diversos i d’arribar a impregnar el teixit escènic amb el coneixement i la perspectiva: dels artistes amb neurodiversitat.

En aquesta primera temporada, a més de produir Fantàstic Ramon, el Lliure ha programat l’espectacle Hamlet, una versión recontralibre, de William Shakespeare; en versió i direcció de Chela de Ferrari i la companyia peruana Teatro La Plaza.

Ànima Lliure és un projecte en aliança amb Fundació Banc Sabadell.

Author