Comunicat de l’Associació Professional de Teatre per a tots els públics

09.11.2019

Author

Hem vist la gala de Catalunya aixeca el teló per TV3.

Ens havia arribat que se’n feia un tractament dels espectacles familiars i dels seus professionals que ens ofendria. Així que hem segut davant la tele com si esperéssim una final de champions.

Ens hem assegut, hem vist la gala i ens hem indignat.

I tant.

Tal com ens havien advertit.

I vist el que hem vist no volem fer cap mena de comunicat tornant a reivindicar la professionalitat, la qualitat, el rigor, la vigència, la categoria i l’art de les companyies i professionals que ens dediquem al teatre per a infants i joves.

Nosaltres ja no tenim res a demostrar.

Només volem aquesta vegada mostrar i expressar la nostra decepció i el nostre enuig vers els companys de professió que han decidit desqualificar la feina del munt de professionals que nosaltres representem.

Sembla que des de fa un temps certes productores han vist que en els infants i joves hi ha un públic potencial enorme, un públic que, en una clara mostra d’ignorància, encara anomenen públic del futur, i que ara deuen creure que els ha d’equilibrar balanços.

Nosaltres, les companyies que fa anys que hi dediquem el nostre esforç, recomanem a tot aquell que vulgui dedicar la seva creativitat al públic jove, que s’esforci, que s’hi esmerci i que treballi.

Com fem totes.

Però que no desqualifiqui i, si pot ser, que miri d’assolir el seu objectiu sense fer servir menors d’edat als quals, a part d’omplir el cap d’idees falses, potser acabarà per explotar primer i oblidar després.

Les companyies estables, que ens comprometem amb la professionalitat, amb el públic i amb el territori ens hem sentit ofeses i no pensem callar.

#elfamiliarenlluita

 

TTP – Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics

10 de setembre de 2019

Author