Comunicat d’Emergència Escénica: prop de 2.000 professionals reclamen una reacció global

04.27.2020

Author

La crisi del Covid-19  ens ha portat a que prop de 2.000 professionals de les arts escèniques reclamin una reacció global per apaivagar la seva situació. La iniciativa, sorgida de professionals independents, agrupats sota el nom d’Emergència Escénica, ha recollit el suport de gran part del teixit professional de les arts escèniques.Aquest dilluns han fet públic un COMUNICAT, on ens ho expliquen i on reclamen el suport de qui els pugui ajudar. Us el reproduïm:

COMUNICAT EMERGÈNCIA ESCÈNICA:

Aquest document sorgeix de molts professionals independents del sector de les arts escèniques, amb voluntat transversal i amb la idea d’aconseguir la major difusió possible per tal de provocar una reacció global de les administracions i entitats públiques.

Considerant que el retorn de les arts escèniques presencials no té una data pròxima assegurada i observant la manca d’una iniciativa clara d’institucions, teatres i festivals públics d’arts escèniques davant d’una caiguda sense precedents de tot el teixit escènic professional, reclamem la declaració d’una situació catastròfica d’emergència i demanem:

1.- LA REDISTRIBUCIÓ de les aportacions econòmiques públiques fetes a teatres, privats i/o públics, a festivals públics i teatres municipals que finalment NO s’han pogut destinar a producció o exhibició d’espectacles durant l’any 2020.

2.- LA CREACIÓ d’encàrrecs remunerats als professionals de les arts escèniques que poden realitzar la seva tasca durant el període d’excepcionalitat i la creació d’ajuts bàsics de subsistència a tots aquells professionals que no poden desenvolupar la seva feina per causa de la situació actual.

3.- L’ARTICULACIÓ d’un treball conjunt entre teatres i festivals per dissenyar programacions complementàries que assegurin igualtat i equilibri entre tots els professionals del sector, representats per dramaturgs/es, intèrprets, directors/es, coreògrafs/es, equips artístics i tècnics residents a Catalunya.

Demanem per tant, a totes les administracions, als responsables de teatres públics i privats, de festivals, i a totes aquelles persones que tenen el deure de definir les estratègies del futur de les arts escèniques, que compleixin amb urgència, i amb la màxima transparència possible, les seves responsabilitats.

#EmergènciaEscènica

Podeu consultar aquí totes les persones que s’han adherit al Comunicat

 

 

 

Author