Convocatòria: el prestigiós concurs de dansa Youth America Grand Prix (YAGP) torna a triar Sant Cugat i Barcelona per a les seves audicions

12.05.2018

Author

El prestigiós concurs internacional de dansa clàssica Youth America Grand Prix (YAGP, www.YAGP.org) és el concurs de dansa clàssica descobridor de joves talents més internacional i global de l’actualitat. Aquest ambiciós i prestigiós certamen té com a lema “Educant els ballarins del futur”, i articula el seu comès descobrint, formant i donant accés al món professional a les promeses del ballet a partir de les seves audicions escolars, master classes, actuacions i tota una sèrie d’altres serveis educatius i activitats divulgatives.

Enguany aquesta iniciativa compleix 20 anys, i torna a casa nostra, en aquesta ocasió amb quatre intenses jornades -únicament a Catalunya- amb audicions en diversos formats i per totes les categories a Sant Cugat i Barcelona.

CONVOCATÒRIA
Així, aquest cap de setmana, del 6 al 9 de desembreYAPG convoca una de les seves audicions internacionals a l’Estat espanyol per a joves talents d’entre 9 i 19 anys a tres seus catalanes, dues a Sant Cugat (al Teatre Auditori i a la Escola de Música Victòria dels Àngels) i a Barcelona (a l’Institut del Teatre, només dissabte 8).

Més informació al web oficial: www.YAGP.org

ELS PREMIS
Els premis per passar aquesta ronda suposa diverses tipologies de reconeixements, que van -segons l’edat i el nivell- des de invitacions per participar en companyies professionals de prestigi, conservatoris o escoles de dansa, i, en el cas de les millors classificacions, comporta la invitació a la fase final, que aplegarà a l’abril de 2019 a Nova York els millors ballarins de les semifinals internacionals i també de les convocatòries nacionals que es celebren en diverses ciutats dels Estats Units.

La cerimònia d’entrega de premis tindrà lloc al Teatre Auditori de Sant Cugat el diumenge 9 al vespre (de 20.30 a 22h).

Cal destacar que la resta del procés serà el següent: les altres semifinals internacionals d’aquesta edició estan tenint lloc Brasil, Corea, Perú, Indonèsia, Austràlia, Japó i França. Les semifinals nacionals tindran lloc a 22 ciutats de Nord-Amèrica, com ara Los Angeles, Toronto, Denver, Philadelphia, Salt Lake City, Tampa, Chicago, Dallas, Boston o Atlanta.

EL JURAT
El Jurat de YAPG el conformen una acurada selecció internacional de professionals de gran trajectòria i reconeixement acreditat del món de la dansa:

 • Paola Cantalupo – Director artístic de l’Ecole Superieure de Danse Cannes Rosella Hightower & Ecole Superieure de Danse de Marseille (França)
 • Anna Licecia – Ex-solista de l’American Ballet Theater & New York City Ballet (Estats Units)
 • David Makhateli – Director de la Grande Audition i ex ballarí principal del Royal Ballet (Anglaterra)
 • Luca Masala – Director artístic de la Princess Grace Academy (Mònaco)
 • Tadeusz Matacz – Director de la John Cranko Schule (Alemanya)
 • Ernst Meinser – Coordinador artístic de la Dutch National Ballet Junior Company, i també de la Duth Cational Ballet Academy (Holanda)
 • Kirill Melnikov – Professor de la Ballett-Akademie Hochschule fur Musik & Theater Munchen (Alemanya)
 • Madeleine Onne – Director del Finnish National Ballet (Finlàndia)
 • Sascha Radetsky – Director artístic  de l’American Ballet Theatre Studio Company (Estats Units)
 • Marek Rozycki – Comissari del Artistic Leader of Dance Education, Berlin State Ballet School (Alemanya)
 • Yumiko Takeshima – Antiga ballarina principal del Dresden SemperOper Ballet (Alemanya)
 • Gennadi Saveliev – Ex-solista de l’American Ballet Theater i Cofundadora del Youth America Grand Prix (Estats Units)

Els 20 anys de Youth America Grand Prix en xifres

En aquestes dues dècades d’existència, el Youth America Grand Prix ha donat la oportunitat a més de 100.000 joves ballarins de tot el món de demostrar el seu talent i poder formar-se en les millors escoles i companyies, aportant un total de més de 3,5 milions de dòlars per aquesta fita.

Avui dia, audicionen anualment amb YAPG més de 10.000 joves d’entre 9 i 19 anys, i 450 alumnes sorgits de Youth America Grand Prix estan ballant en 80 companyies professionals d’arreu del món, com ara l’American Ballet Theatre, The Royal Ballet (UK), Paris Opera Ballet, Stuttgart Ballet, Dutch National Ballet, o el New York City Ballet. D’entre aquests alumnes, prop d’un centenar en són els ballarins principals/solistes.

Youth America Grand Prix és una organització americana va ser fundada per Larissa Saveliev, ballarina russa formada a la Acadèmia del Ballet Bolshoi de Moscou, companyia en la qual va treballar ballant per tot el planeta, fins a instal·lar-se als Estats Units al 1995 per continuar la seva trajectòria -ja allunyada dels escenaris- vinculada sempre al món de la dansa clàssica.

Més informació al web oficial: www.YAGP.org

Author