Ara que el discurs d’odi s’enforteix i dóna bon rèdit electoral, veïns i veïnes del districte de Sant Martí presenten un espectacle comunitari que reflexiona sobre les dificultats per conviure en diversitat. A través d’una distopia amb tints de ciència ficció, es pregunten sobre les causes de la por i la desconfiança que ens contaminen i amenacen la convivència.
El Virus és la nova proposta del projecte Creació XIC, fruit
de la seva 3a edició a Sant Martí i ja una de les propostes esperades en la programació de l’Auditori de Sant Martí durant la festa major d’hivern. Creació XIC és una iniciativa d’arts escèniques comunitàries, impulsada i acompanyada
per la cooperativa Art&Coop, que promou la convivència en la diversitat als barris. Implicant la xarxa del territori (veïnat, equipaments i entitats), té l’objectiu comú de crear un espectacle que mogui a la reflexió.
El projecte va néixer al 2011 al Poble-sec, on ben aviat hi començarà la 8a edició, i s’ha estès també als barris de Sant Martí i ElColl. Els seus espectacles s’han mostrat al Festival Grec, el Mercat de les Flors o el Tantarantana, entre d’altres, i ha rebut el premi Barcelona Associacions (2012) i el 2n premi Federico Mayor Zaragoza – UNESCO (2016).
SOBRE ‘EL VIRUS’
Una estranya malaltia s’ha estés per la ciutat i té al veïnat amagat, els carrers buits i les finestres tancades. Un petit grup de joves que s’ha salvat de l’epidèmia provarà de
descobrir-ne l’origen i la cura. Però els queda poc temps… ningú pot escapar d’EL VIRUS.
Espectacle de creació comunitària, creat i interpretat per una trentena de veïnes i veïns del districte de Sant Martí amb l’acompanyament d’Art&Coop i el suport d’entitats,
equipaments, l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat.
Es faran dues úniques funcions a l’Auditori de Sant Martí:
– Divendres 15 de novembre, a les 20 h.
– Diumenge 17 de novembre, a les 18 h.
Simultàniament, estan obertes les inscripcions per a la nova edició del XIC PobleSec, que s’estrenarà el proper 14 de desembre i tractarà sobre les vivències de migració de veïnes del barri.
Per a més informació, visiteu el blog del projecte (www.ruaxic.blogspot.com) o la web de la cooperativa (www.artandcoop.org).