Crida de comunicacions per participar al Congrés “La recerca en Dansa”

02.12.2024

Author

Fins al 15 de març està obert el termini per enviar propostes pel VIII Congrés Nacional i V Internacional “La recerca en Dansa”, que es durà a terme del 22 al 24 de novembre de 2024 a Barcelona. Organitzat per l’Asociación Española de Danza más Investigación, l’Associació Catalana de Dansa i Recerca i la Universitat de Barcelona, l’Institut del Teatre hi col·labora acollint les sessions de dissabte a la tarda i diumenge al matí.

L’Asociación Española D más I: Danza e Investigación organitza des del 2010 un congrés nacional sota el títol “La Investigación en Danza en España” i un congrés de caràcter internacional, “La Investigación en Danza”, en col·laboració amb diverses universitats de l’estat espanyol.

El Congrés es celebra cada dos anys en ciutats diferents amb l’objectiu de posar de manifest l’evolució i la situació de la investigació sobre la dansa a l’Estat Espanyol i el Conservatori Superior de Dansa (CSD) hi participa periòdicament a través de diverses ponències i comunicacions a càrrec de professorat de l’Institut del Teatre.

En aquesta edició, a més, l’Institut del Teatre participarà acollint la jornada de ponències i comunicacions de dissabte a la tarda i una activitat artística per cloure el Congrés el diumenge al matí, a més d’una visita guiada al Museu de les Arts Escèniques (MAE) pels assistents del congrés.

La direcció d’aquesta edició del congrés va a càrrec de les professores de l’Institut del Teatre Ester Vendrell i Mercè Mateu.

Per poder participar al Congrés es poden enviar comunicacions orals, pòsters científics, comunicacions d’obres audiovisuals o comunicacions performatives que tractin sobre recerca en dansa en general i s’ajustin a les següents àrees temàtiques: Teoria de la Dansa; Estètica; Antropologia i Història de la Dansa; Educació i formació en Dansa; Ciències de la Salut i Dansa; Gestió de la Dansa; Sociologia, Política, Economia i Legislació en matèria de Dansa; Psicologia de la Dansa; Metodologia de la Recerca artística; Dansa i Creació artística; Comunicació i Crítica de Dansa; Dansa i Performance; Flamenc i Dansa espanyola; Dansa i Tecnologia; Anàlisi del Repertori; i Dansa en relació a altres arts.

El termini per enviar propostes finalitza el 15 de març. Trobareu tots els detalls en aquest enllaç

Author