Cristina Clemente trenca amb el tòpic que diu que els joves no llegeixen

03.16.2019

Author

La Sala Beckett proposa Andrea pixelada, un text de la Cristina Clemente sobre una jove amb més de 300.000 seguidors al seu canal de Youtube en el que recomana llibres. Una amant de la literatura convençuda que la ficció pot canviar el món, que veurà com els seus fonaments trontollen el dia que troba una novel·la que narra la seva pròpia vida. Es podrà veure fins el 14 d’abril a la Sala de baix de la Beckett. Després, farà temporada a Madrid a El Pavón Teatro Kamikaze del 24 d’abril al 12 de maig.

Andrea pixelada, Clemente escriu sobre  booktubers, una realitat que trenca amb el tòpic que els joves no llegeixen i un tema que encara no hem vist mai representat als escenaris. La peça juga amb la realitat fragmentada, els punts de vista, la ficció dins la ficció i les múltiples cares que una persona pot tenir.

Andrea pixelada està protagonitzada per Borja Espinosa, Àssun Planas, Mima Riera i Roser Vilajosana, dirigida per Marianella Morena i

L’espectacle és una coproducció de la Sala Beckett, el Pavón Teatro Kamikaze de Madrid i el Teatre Principal de Palma. Un projecte amb la voluntat de dur a l’escenari un dels temes que defineixen la nostra època: les noves formes de relació dels joves amb la ficció.

Aquest espectacle forma part del cicle Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals.

Sinopsi
L’Andrea té tan sols 18 anys i 300.000 seguidors al seu canal de Youtube ‘Andrea Pixelada’, en el que es dedica a parlar de llibres. Malgrat la seva joventut, l’Andrea té clar com hauria de ser la ficció perquè el món fos millor. Però tot el seu món tremola i els seus ideals es posen en dubte el dia que descobreix una novel·la que explica la seva pròpia vida.

Cristina Clemente

Formada a l’Institut del Teatre de Barcelona i a la Sala Beckett. Com a dramaturga, ha estrenat Paradise Band (Teatre Lliure, 2007), Marc i Paula (Institut del Teatre i Obrador de la Sala Beckett, 2008), Zèppelin (lectura dramatitzada, Sala Beckett, 2008), Volem anar al Tibidabo (Versus Teatre, 2009. Premi Revelació de la Crítica de Barcelona), La gran nit de Lurdes G, coescrita i codirigida amb Josep Maria Miró (Accèssit al premi Lluís Solà 2008. Versus Teatre, 2009), La millor obra del teatre català (La Cuina, dins el Festival Grec 2009), Vimbodí vs Praga (TNC, 2010), Nit de Radio 2.0 (Sala Flyhard i La Villarroel, 2010), La nostra Champions particular (Teatre Gaudí, 2012), Consell familiar (Sala Beckett, 2013), Ventura (Temporada Alta, 2015),Les Clinck (Sala Beckett, 2019), Lapònia (Club Capitol, 2019) i Andrea pixelada (Sala Beckett i El Pavón Teatro Kamikaze, 2019).

L’any 2018 ha estat la guanyadora del Torneig de dramatúrgia de Temporada Alta amb l’obra Les ulleres de mirar carregadors.

En cinema ha coescrit el guió de la pel·lícula Eva. Ha treballat també com a guionista a les series: El cor de la ciutatLa Riera, Sin identidad i Com si fos ahir.

Informació pràctica
Andrea pixelada
de Cristina Clemente
Del 14/03/2019 al 14/04/2019
De dimecres a dissabte, 20:30h. Diumenge, 18:30h
Sala de baix
Més informació
* Col·loqui postfunció: 20 de març
Aquest espectacle compta amb servei d’acollida d’infants els diumenges

Author