El Teatre Condal ha acollit la presentació de: Daniel Anglès. 30 anys lluny de Broadway, un concert protagonitzat per Daniel Anglès amb direcció musical i arranjaments de: Sergi Cuenca i coreografia d’Óscar Reyes. Aquesta producció d‘El musical més petit celebra les tres dècades de trajectòria artística d’Anglès.

A la presentació hi han participat Daniel Anglès, creador, director i intèrpret del concert; Sergi Cuenca, director musical; Jordi González, vicepresident d’Arts i Continguts del Grup Focus, i Salvador Sunyer, director artístic del Festival Temporada Alta. Durant la presentació, Anglès i Cuenca han interpretat en directe fragments d’algunes peces que formaran part del concert.

Jordi González, vicepresident d’Arts i Continguts del Grup Focus, ha encetat la presentació recordant: la seva relació i la del Grup Focus amb Daniel Anglès al llarg d’aquests anys: “30 anys amb el Dani son 30 anys de veritat. Es tota una vida de teatre i de relació. Hem passat per tot, grans èxits i alguns fracassos però hem plorat i somiat junts. I aquesta és la gran meravella del teatre, tornar-nos a trobar on vam començar ara fa 30 anys”. I ha conclòs amb un desig: “Espero que puguem seguir treballant i fent teatre, que és el que ens agrada, almenys durant 30 anys més.”

Per la seva banda, Salvador Sunyer, director artístic del Festival Temporada Alta, s’ha mostrat orgullós d’acollir l’estrena del concert: el 7 de desembre al Teatre Municipal de Girona, dins el Festival Temporada Alta. Sunyer ha recordat el debut d’Anglès a Girona, també en el marc del festival, amb l’espectacle Germans de sang l’any 1995.

Daniel Anglès ha començat rememorant el seu debut, que va tenir lloc al mateix teatre que avui en dia dirigeix: “Jo vaig debutar aquí, al Teatre Condal amb Pinocho, un espectacle dirigit per la Coco Comín, l’any 1994. I tenia clar que volia celebrar aquest aniversari tornant aquí, que és casa meva.”

L’intèrpret i director ha destacat que arriba a aquesta efemèride en plena activitat; com ho demostra el fet que enguany ha participat en diversos espectacles: “Quan vaig veure que s’apropava la data del 30è. aniversari, em va agafar un atac d’hiperactivitat i des d’aleshores que no he parat. Aquesta temporada he dirigit Rose, a La Villarroel, amb la Carme Sansa, i Un sogre de lloguer, al: Teatre Goya, amb en Joan Pera. I he participat en la creació d’El fil invisible, el musical, també al Teatre Goya, ambdós amb un èxit increïble. I crec que és bonic que les celebracions siguin en un moment d’èxits.”

I és que al llarg de la seva carrera Daniel Anglès ha fet molts papers i, de fet: els últims anys s’ha prodigat més en tasques de direcció i creació, així com de programador en la seva funció de: director artístic del Teatre Condal, que no pas en la interpretació, i per això aquest concert també és d’alguna manera:una reivindicació de la seva figura com a intèrpret: “La vida m’ha anat portant per altres llocs però a mi el que m’agrada és estar dalt de l’escenari. Tot i que potser estigui més tranquil o em sigui més còmode el meu rol de director o de programador: estar dalt d’un escenari sempre és el que m’ha fet més feliç; tot i que també em suposi un esforç més gran.”

Daniel Anglès ha explicat que en aquest concert rememorarà: algunes de les cançons més emblemàtiques dels espectacles en els que ha participat al llarg d’aquests 30 anys; com per exemple Rent o Fun Home, i també d’altres que els seus seguidors, a través de les xarxes socials; li han demanat amb més insistència. Entre cançó i cançó, Anglès compartirà anècdotes i reflexions sobre la seva carrera i l’elecció dels temes: “Explicaré les coses que a mi em connecten amb aquestes cançons; o el que vaig sentir quan les vaig fer en el seu moment o el que sento quan les reviso; després de tant de temps.”

Pel que fa al títol del concert Anglès ha rememorat el concert que va fer quan va celebrar els seus: primers 18 anys de carrera, a l’Auditori de Barcelona, sota el títol de Lluny de Broadway: Per a mi el concepte de Broadway va més enllà del carrer, és com un lloc mític que està lluny; però que m’agrada que sigui lluny, ja que per a mi és com un motor que m’ajuda a seguir treballant.”

Per a celebrar una efemèride tant important com els 30 anys de carrera artística: Anglès s’ha volgut rodejar d’un equip de confiança, així com d’una experiència contrastada, incloent-hi Sergi Cuenca; responsable de la direcció musical i els arranjaments i que aquest matí ha acompanyat a Anglès al teclat interpretant: extractes d’algunes de les cançons que formaran part del repertori del concert: “de seguida que vaig tenir clar que volia celebrar els 30 anys dalt d’un escenari: vaig parlar amb el Sergi Cuenca, que és amic i company de fa molt de temps; i no va dubtar ni un moment a acompanyar-me.”

Daniel Anglès
ha recordat que part de l’equip tècnic que l’acompanyarà en aquesta celebració: ha estat present al llarg de la seva carrera. “Del so se n’encarrega en Jordi Ballbé, que ja va estar amb mi a Pinocho; de les llums en Xavi Costas, que ja era director tècnic a Notre-Dame de París; i del vestuari la Mariona Mas, encarregada de vestuari a Eufòria.

Pel que fa a les especificitats de l’espectacle, Daniel Anglès ha explicat que aquest concert de celebració serà: “un concert de gran format ja que m’acompanyarà en escena una banda molt potent: a més d’en Sergi Cuenca al teclat, també hi seran la Blanca Coll (violí), la Cristina Membrive (baix i contrabaix); en Toni Mena (guitarra), en Lluís Ribalta (bateria i percussió) i en Joan Sala (reeds). En total seran unes 19 cançons.”

Apart dels músics que l’acompanyaran, en escena també hi hauran dues coristes i quatre ballarins; i convidats especials en cada un dels concerts, que Anglès ha volgut que siguin persones amb qui ha compartit escenari; o hagin estat significatives en la seva carrera.

Així, al primer concert a Girona, faran duets amb ell Víctor Arbelo, cantant i dramaturg, responsable, entre d’altres: de la dramatúrgia, les lletres i la música d’El fil invisible. El musical, i Daniel Evans, director artístic de la Royal Shakespeare Company, amb qui interpretarà un tema d’Stephen Sondheim.

A Barcelona l’acompanyaran en escena Sharonne, habitual del Teatre Condal, i Mariona Castillo, actriu i cantant; a qui hem pogut veure en diverses produccions de Dagoll Dagom i al musical La filla del mar; que es va poder veure en diverses temporades al Teatre Condal.

Daniel Anglès ha volgut concloure recordant que aquest concert de celebració tindrà una temporada limitada amb tres úniques dates: el 7 de desembre al Teatre Municipal de Girona, dins del marc del Festival Temporada Alta, el 10 de desembre al Teatre Condal de Barcelona i el 10 de gener al Kursaal de Manresa.

DANIEL ANGLÈS. 30 ANYS LLUNY DE BROADWAY
Dimarts 10 de desembre de 2024
TEATRE CONDAL

Sinopsi, per Daniel Anglès

Un gran concert per celebrar l’emotiu viatge d’un apassionat dels musicals

El 1994, amb 18 anys, debutava professionalment en aquest teatre que avui dirigeixo. Una d’aquelles coses boniques poètiques que té la vida. 30 anys després, vull compartir amb vosaltres una nit de celebració. Un concert de gran format per deixar sortir al cantant que massa sovint s’amaga darrere del director; a l’intèrpret que s’escapa dels focus, al tímid que hi ha darrere dels programes de mà. Mirarem enrere i revisarem el que ha passat i el que no ha passat durant aquestes tres dècades. El viatge està sent com un bon musical: apassionant, emocionant i intens.

 

DANIEL ANGLÈS. 30 ANYS LLUNY DE BROADWAY
Dimarts 10 de desembre de 2024
TEATRE CONDAL

Author