Dau al Sec ofereix ’30 años, un acto poético de resistencia’

04.28.2019

Author

La sala Dau al Sec Arts Escèniques conduida per l’actriu, directora, productora i pedagoga Mercè Managuerra, ens comunica una nova programació per als dies 8 i 9 de maig. Arriba l’espectacle 30 años, un acto poético de resistencia, creació de Toni Cots i Esther Freixa Ràfols.

Aquesta proposta escènica sorgeix a partir de l’escriptura de l’Ingeborg Bachmann, la qual narra la malaltia que va assolar l’esdevenir d’Europa en els anys 30 del segle passat. Per a Bachmann la guerra, la veritable guerra, no és més que l’esclat d’aquesta guerra que és la pau.

L’obra ens desvetlla l’ambivalència d’un món que si bé ens és cruel, aliè, limitador i ens dificulta poder viure la pròpia vida amb llibertat, també hi podem experimentar la bellesa més subtil. Durant aquests trenta anys, fem junts un viatge d’anada i retorn des de l’oblit, obrint escletxes al temps del record i celebrant la trobada.

La peça escènica és presentada com una pregunta davant d’aquest temps que transcorre de manera lineal a l’espera que la vida ens porti la llibertat, una llibertat que, tot i estimar-la, traïm cada dia; i mentre la vida se’ns escapa, vam seguir muts, submergits en el silenci.

El procés de creació d’aquest muntatge, que interpreta l’actriu, performer, creadora escènica i professora Esther Freixa Ràfols, s’ha estructurat a partir de la veu d’Ingeborg Bachmann, de la seva novel·la Malina, la col·lecció de poesies No sé de cap món millor i el relat 30 anys. També l’han acompanyat altres elements textuals (God Dog de Toni Cots) i fílmics (Incendis de Denis Villeneuve – basat en la text de Wajdi Mouawad).

Si no la coneixeu encara, la Sala Dau al Sec Arts Escèniques és al Carrer Salvà, 86, al Poble Sec. I és preciosa! Podeu comprar les vostres entrades aquí

Author