Després de l’èxit al FESTIE, ‘Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de PHILLIPE THE SIXTH’ torna a Barcelona

09.13.2019

Author

La comèdia Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de PHILLIPE THE SIXTH de la companyia LAminimAL obrirà la nova temporada de BARTS, en cinc úniques funcions, del 18 al 22 de setembre.

L’obra és una coproducció de BARTS que es va estrenar amb molt bones crítiques en el Festival de Teatre Independent, FESTIE, el certamen celebrat del  27 de desembre al 13 de gener, que va néixer com a plataforma perquè les companyies emergents donin el salt a espais de gran format.

Escrita per Albert Pijuan, dirigida per Daniela De Vecchi i interpretada per Eloi BenetCris CodinaEsperança CrespíCarles Cruces i Toni FigueraPHILLIPE THE SIXTH descriu un episodi decisiu pel regnat del jove rei. Després d’haver de fer front a l’herència enverinada del pare, casos de corrupció i un suport popular en retrocés; ara cal sumar-li els fets del primer d’octubre: una comarca escocesa s’ha declarat insubmisa a l’autoritat monàrquica i l’intent de sufocar aquest aixecament per mitjà de la força no ha obtingut l’efecte esperat.

El consell de creatius de la monarquia es reuneix d’urgència per escriure el discurs més important de la carrera del rei. Tenen una experiència molt dilatada al llarg dels segles en escriure  discursos per a figures polítiques de primera línia. Aquesta vegada, però, l’elaboració del discurs trobarà més entrebancs del que és habitual.

Definida per la premsa com “un cant a la llibertat d’expressió i a la llibertat de creació” i “un potent i crític cop de tomàquet cap a la monarquia”, l’obra és per a la directora “una manera de revisar aquests conceptes que tenim arrelats dins nostre, rient des de l’humor absurd i des de la mala baba; i des de la tragicomèdia, que és el que sentim que vivim”.

LAminimAL, nascuda l’any 2010 com a grup d’investigació entorn els Sistemes  Minimalistes Repetitius, ha produït set espectacles: La Grandesa d’ésser un entre tantsDimecresEl suïcidi de l’elefant hipotecatLa supervivència de les LluernesAnimales nocturnosApocalypse Uploaded: la transhumanització de les Abelles i Miratge 53.

Entrades ja a la venda a www.barts.cat

Author