Dues directores encapçalen la nova etapa de les Arts Escèniques a Terrassa

04.16.2020

Author

El Festival Terrassa Noves Tendències se celebrarà els propers dies 9, 10 i 11 d’octubre. Un calendari que estarà condicionat a la situació sanitària i a les normes vigents en cada moment. L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Cultura i conjuntament amb la nova direcció del Festival, encapçalada per Marion Betriu, treballa amb l’objectiu d’organitzar el festival en aquestes noves dates i poder mantenir així un dels certàmens més emblemàtics i un dels referents més importants de les noves tendències artístiques a nivell nacional i internacional. El certamen, que en els darrers anys ha destacat pel seu recolzament a la creació contemporània i per convertir-se en un autèntic aparador de les noves tendències artístiques, treballa per potenciar aquest any el treball en el territori, lligant-lo a la ciutat i als diferents districtes i sense oblidar tampoc les seves vessants més lligades a l’experimentació, la innovació o la investigació.

Segons ha explicat la regidora de cultura, Rosa Boladeras Volem fer un pas endavant i aconseguir un Festival més ampli, més heterogeni i capaç de fer entrar en contacte diferents disciplines buscant la complicitat de la ciutat a través d’institucions culturals i educatives, col·lectius, agents culturals o ciutadania en general. Un festival que estigui compromés amb el seu temps  i que afronti temàtiques actuals com l’ecologia, la desigualtat, el gènere o la diversitat, entre d’altres”

Noves direccions de TNT i programes de Teatre

El Festival TNT 2020 inicia aquesta nova etapa sota la direcció de Marion Betriu que tindrà com un dels seus principals objectius el de potenciar l’obertura del festival a la ciutat accentuant la seva col·laboració amb associacions, col·lectius i ciutadania en general amb l’objectiu d’estrènyer el binomi Festival-Terrassa. La nova direcció també haurà de coordinar-se i col·laborar amb la direcció de programes de Teatre per impulsar accions de caràcter transversal. Una direcció de programes de Teatre que estarà encapçalada per Giulia Poltronieri i que serà l’encarregada de definir les línies estratègiques en aquest àmbit, així com dissenyar i coordinar la programació dels teatres de Terrassa i estrènyer els vincles amb els col·lectius de professionals i la ciutadania en les línies estratègiques i de futur del Centre de Creació Terrassa Arts Escèniques, treballant per a que agents, col·lectius professionals i ciutadania siguin subjectes actius en tot allò relacionat amb els Teatres Municipals i les Arts Escèniques a la ciutat.

Per la regidora de cultura, Rosa Boladeras És tot un luxe poder comptar a la ciutat de Terrassa amb dues figures potents i amb una llarga i dilatada trajectòria professional dins l’àmbit cultural i de les Arts Escèniques. A partir d’ara, dues dones, Marion Betriu i Giulia Poltronieri, seran les encarregades d’encapçalar dos dels projectes culturals més importants de la ciutat. Dues grans professionals del tot compromeses en el foment de les Arts Escèniques a la ciutat potenciant aspectes com la perspectiva de gènere, l’accessibilitat o la sostenibilitat”

Les noves direccions de programes de Teatre i TNT són fruit del procés de selecció impulsat per l’Ajuntament de Terrassa que va comptar amb una gran participació i al que es van presentar fins a 23 candidatures en el cas del TNT i 26 pel que fa a la direcció de programes de Teatre.

Trajectòries professionals

MARION BETRIU és Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, amb una beca universitària a la Films and Television Academy of Performing Arts, a la república Txeca, i un Màster d’Escriptura Creativa a la Universitat d’Iowa al 2012.

En els darrers anys ha treballat a Teatros del Canal (Un centre d’Arts Escèniques inaugurat l’any 2009 ubicat a Madrid) on ha desenvolupat diverses tasques. Primer com a coordinadora artística de la programació internacional i desprès com a subdirectora . També ha estat membre de l’equip de direcció artística del Festival d’Arts Escèniques Frinje Madrid, a banda de ser la responsable de tallers de cinema i creació artística per a joves del Ajyal Youth Film Festival de Doha (Qatar) Ha treballat també a la revista Iowa Literària i al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges.

És membre de PAJ Europa (Advisors of performing Arts Japan), comissió europea anual d’avaluació d’ajudes europees a projectes japonesos (2018-2022); membre del comitè d’avaluació d’ASSTEJ (Asociación de teatro para la Infancia y la Juventud); comissària del programa d’arts escèniques per a la inauguració del centro Internacional de Prensa de Madrid a propòsit de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic; jurat del Premi SGAE de Textos Teatrals Infantils (2019) i jurat de les ajudes a les arts escèniques de l’Injuve 2018.
—————————————————————-

GIULIA POLTRONIERI és llicenciada en Turisme Cultural per la Universitat de Ferrara, Màster en Gestió Cultural per la UB, Màster en Màrqueting per l’EESAE de Madrid i Postgrau en Antropologia social del món contemporani per la UB. Va començar la seva carrera professional a Catalunya com a product manager pel Barcelona Guide Bureau abans de dedicar-se al sector cultural com a assessora pels continguts artístics i coordinadora de producció de diversos festivals i espectacles a Espanya i Itàlia i responsable de difusió i mànager de vàries companyies d’arts escèniques europees. També té experiència en el suport a la recerca de coproductors, col·laboradors i fons de finançament; responsable de producció i gerent del projecte IF Barcelona – Biennal de Teatre Visual i de Figures; co-creadora i organitzadora del festival «Píndoles. Teatre breu en espais vius»; gerent de La Central del Circ, Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i responsable de programació del teatre Auditori Atrium de Viladecans i del Festival Internacional de teatre i animació al carrer de Viladecans.

Ès professora del Postgrau en Producció i Gestió d’Espectacles i Festivals de l’IL3 (Universitat de Barcelona) i ha estat membre de les comissions per l’atorgament de les ajudes a la internacionalització de l’Institut Ramón Llull i a projectes professionals de circ de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals).

Author