Ed. Comanegra i l’Institut del Teatre publiquen ‘Tres tragèdies’ de l’autor italià Gabriele d’Annunzio

09.24.2019

Author

L’editorial Comanegra i l’Institut del Teatre, han editat dins la col·lecció Dramaticles, el volum Tres tragèdies de l’autor italià Gabriele d’Annunzio, inèdites en català.

El teatre de Gabriele d’Annunzio, de tall poètic, ha restat pràcticament inèdit en llengua catalana. Les tres tragèdies que es presenten en aquesta antologia —La ciutat morta (1898), La Gioconda (1898) i La glòria (1899)— comparteixen esperit i conformen una idea representativa de l’obra d’aquest autor italià de personalitat excessiva, que va ser un referent important per al teatre modernista a Catalunya.

La voluntat de revitalització del món clàssic com a vehicle d’expressió de les inquietuds modernes, el culte a la bellesa femenina i el conflicte de les passions entre els personatges són alguns dels elements clau d’una proposta dramàtica que pretén fer de la vida una realitat sublim i poètica.

—Traducció de Marina Laboreo Roig
—Pròleg de Francesco Ardolino

Dramaticles és una col·lecció de textos teatrals que Comanegra edita conjuntament amb l’Institut del Teatre. Té tres línies de treball: les obres contemporànies, les clàssiques i les antologies.

Volum: Tres tragèdies de Gabriele d’Annunzio
Preu: 17 €

 

Author