Us avancem que el Festival de Titelles de Barcelona se celebrarà els dies 21 i 22 de març a 10 espais diferents dins del Poble Espanyol. El Festival arriba a la seva 11a edició amb més de 70 funcions a càrrec de 14 companyies.
Any rere any, el Festival persegueix l’objectiu d’obrir al públic familiar les portes del teatre de titelles, objectes i de carrer. És fidel als seus orígens que estan marcats per una programació enriquidora composta per companyies de teatre emergents i veteranes, sobretot locals, però també amb participació d’algunes companyies estrangeres.
El certamen continua en la línia de les darreres edicions: una programació que estableix complicitat amb el públic familiar local i també amb el sector professional dels titelles, i que dóna especial protagonisme al carrer com a espai escènic, aprofitant el valor arquitectònic del Poble Espanyol.
L’objectiu del festival és proporcionar al sector dels titelles un espai de difusió, únic a la ciutat de Barcelona, i a partir d’una mirada transversal, aproprar el sector a nous públics.
Programació
S’estrenaran en primícia 5 espectacles: Jugues? O la meravella de jugar, fent volar la imaginació de la companyia Rocamora Teatre; El jardí de la companyia Pamipipa; L’Amàlia i les ombres lunars de la companyia Animamundi; La Menuda i en Pau el gegant de la companyia Pengim Penjam; i Lulú de la companyia La Perla Teatro.
A més, hi haurà dos espectacles itinerants de la mà de les companyies La Finissima, que presenta Ramonlluc de Selvanyola i Sàndal Produccions amb El cavall màgic.
La majoria de propostes són per a públic a partir dels 2 anys, però també n’hi haurà una per a infants de 0 a 3 anys de la companyia Pamipipa, El jardí. Per als nens i nenes d’aquesta franja també hi haurà una zona lúdica amb jocs adients a la seva edat.
Companyia resident
Del 16 al 20 de març, el Festival de Titelles es dirigirà a escoles i institucions que gaudiran de l’espectacle resident Lulú de la companyia xilena, establerta a Barcelona, La Perla Teatro. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que el públic infantil descobreixi el teatre, el pugui experimentar i treballar a través d’un dossier pedagògic.
Us en parlarem amb més detalls més endavant.