El 24 de febrer arrenca la gira europea d’IT Dansa

02.20.2019

Author

Un any més, els ballarins i ballarines dIT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, marxen de gira per Europa per donar a conèixer el seu talent i alhora tenir l’oportunitat de millorar la seva professionalització actuant en escenaris internacionals.

La temporada arrenca aquest diumenge 24 de febrer i finalitzarà el 12 de març. Durant aquest temps els joves intèrprets, sota la direcció artística de Catherine Allard, actuaran en diversos espais de Suïssa i França, ballant diferents peces del seu repertori.

En concret, ballaran dues de les coreografies que es van estrenar en el Festival Grec de Barcelona 2018: Kaash, de l’aclamat Akram Khan, i The Prom, de Lorena Nogal, qui va ser membre d’IT Dansa. Kaash és una peça exigent que requereix molta tècnica, rigor, precisió i potència física,  però que transmet gran espiritualitat. Pel que fa a The Prom, és una coreografia molt teatral que reflecteix la nostàlgia i les incerteses de la joventut amb pinzellades d’humor, enyorança i fragilitat. El programa inclou també Whim, d’Alexander Ekman, una peça vital i sorprenent que mostra el caos de la societat moderna i permet apreciar les dots interpretatives dels ballarins i ballarines, amb grans dosis d’alegria i moments entranyables.

IT DANSA, UN PROJECTE PEDAGÒGIC DEL 1996

El projecte pedagògic d’IT Dansa neix l’any 1996 de mans de l’Institut del Teatre com un programa de formació i pràctica professional de postgrau en el qual es beca els 16 alumnes que hi participen durant dos anys amb l’objectiu d’assolir l’excel·lència tècnica i artística. En aquest temps, els ballarins i ballarines de la jove companyia treballen un repertori de coreografies de destacats artistes i tenen l’oportunitat d’exhibir la seva feina en espais escènics nacionals i internacionals.

Al llarg de la seva trajectòria, IT Dansa ha estrenat més de 30 coreografies i ha fet més de 300 actuacions. A més, anualment participa en festivals de prestigi i des de fa cinc anys realitzat una gira europea.

Amb tot, IT Dansa suposa una important oportunitat professional per als seus ballarins i ballarines. I és que un cop finalitzada la formació, la majoria dels seus membres han aconseguit contractes a importants companyies de dansa europees com Nederlands Dans Theater (Països Baixos), Verpommer Theater (Alemanya), Göteborg Ballet (Suècia), Carte Blanche – The Norwegian National Company of Contemporari Dance (Noruega), Rambert Ballet (Londres), Ballet Basel (Suïssa), La Veronal (Barcelona), Compañía Nacional de Danza (Madrid) o Ballet Víctor Ullate (Madrid).


Calendari d’actuacions gira 2019:

Febrer 2019
24 de febrer, 17 h: Fribourg (Suïsa) Équilibre
26 de febrer, 20.30 h: Saint-Etienne-du-Rouvray (França)  Le Rive Gauche

Març 2019
1 i 2 de març, 20.30 h: Saint-Nazaire (França)  Le Théâtre
12 de març, 20 h: Thionville (França)  Théâtre Thionville

Author