La Biblioteca de Catalunya presenta ‘4D Òptic’ amb el mateix repartiment que fa 15 anys

11.20.2018

Author

El dimecres 28 de novembre de 2018 s’estrenarà 4D Òptic al Teatre Biblioteca de Catalunya amb el mateix repartiment amb què ens va seduir ja fa 15 anys. Un recordem la història:

El 9 de novembre de 2003 una jove i enèrgica companyia enamorada del teatre argentí estrenava a Temporada Alta 4D Òptic de Javier Daulte, una producció de la Sala Beckett. 4D Òptic va ser la primera obra que l’autor i director argentí va fer a la nostra ciutat i amb gent d’aquí, fent-nos descobrir a espectadors i actors una manera de treballar especial, que des d’aleshores ens ha fascinat. Van fer temporada al Teatre Lliure i va tenir una gran acollida per part del públic barceloní – encara ara hi ha adeptes que recorden aquesta obra-. Va ser nominada als Premis Max 2005, es va endur el Premi Butaca 2004 per al millor espectacle de petit format i Premi Butaca 2004 al millor actor de repartiment, per a Jordi Rico.

Oriol Broggi, director de la Biblioteca de Catalunya i La Perla 29, també es va deixar seduir per l’espectacle. Ens explica com  ha enviat quest escrit:han decidit remuntar-lo, en aquest escrit:

Alguna vegada havíem pensat en recuperar aquella obra, per mi (i per molta altra gent) tan mítica.  L’any passat, parlant amb els actors i les actrius de 4D ens explicaven que encara celebren el Nadal junts, que des d‘aleshores són inseparables i que sempre havien volgut tornar a fer 4D ÒpticVam parlar-ho bé entre tots (recordant especialment al Quim Dalmau): ells podien, el Javier podia venir una temporada des de Buenos Aires i el teatre de la Biblioteca podia ser un nou lloc possible per acollir aquells personatges. I així recordar tot el què se’ns va remoure als que vam veure l’espectacle -aquell esdeveniment- l’any 2003. I vam decidir remuntar-la. Estem segurs que als qui no la vareu veure en el seu moment, us serà un descobriment. 
Oriol Broggi 

Aquesta obra va ser fruit d’un procés de creació entre Javier Daulte i la companyia, que van anar teixint una obra de ciència-ficció on dues trames ben diferents s’entrellaçaven. D’aquí sorgeix la pregunta: És possible que l’espectador vegi dues obres de teatre al mateix temps i no se n’adoni? 4D Òptic juga amb les trames i amb la posada en escena i convida també a l’espectador a jugar amb els actors i les actrius, amb el muntatge i amb les dues realitats aguantant la tensió i el ritme fins al final.

FITXA ESCÈNICA
Text i direcció de Javier Daulte
Traducció de Toni Casares
Amb: Antònia Jaume, Nuria Legarda
Sandra Monclús, Nora Navas, Carme Poll, Jordi Rico, Albert Triola i David Vert.

Escenografia, il·luminació i so: Javier Daulte
Vestuari: Marian Corominas
Ajudant de direcció: Víctor Muñoz i Calafell
Assistència direcció: Jordi Cid

Una producció de La Perla 29. En cartell fins al 13 de gener.

Author