El cicle de creació DespertaLab signa conveni amb Costa Rica i Xile

05.03.2019

Author

Fa uns dies, en aquesta notícia us informàvem que en la present edició de les beques DespertaLab s’havien produït canvis en la beca d’intercanvi, pactada amb Mèxic, degut al canvi de govern d’aquell país. Avui us podem parlar d’un nou projecte que s’apuntava, però que ja està confirmat:  “Hem signat dos acords aquest 2019 per oferir a les companyies catalanes créixer i relacionar-se amb altres centres i comunitats d’arreu del món, sempre sota unes condicions dignes de treball. Un dels convenis és amb el Festival Internacional de Teatro Embrujarte, de Costa Rica. Amb aquest acord volem posar la primera pedra del que serà una col·laboració amb futures residències de companyies catalanes que vulguin fer el salt internacional i ser presents en un festival de renom al país llatinoamericà”, ens comunica la Nau Ivanow, que, a la organització, acull les companyies en Residència, mentre que la Sala Atrium ho fa en l’exhibició.

En aquesta primera edició de l’intercanvi, la companyia Los Escultores del Aire, fundada per Mai Rojas, i companyia adjunta a la Nau Ivanow des d’aquest 2019, serà la primera convidada internacional de l’acord al Festival Internacional de Teatro Embrujarte, de Costa Rica, que se celebrarà a principis de novembre. La Nau Ivanow, com a equipament, està convidada també a participar al Festival a diverses xerrades i tallers de gestió de projectes i espais de residències.

SEGONA EDICIÓ DE L’INTERCANVI AMB XILE
Durant la tardor del 2019 tornarà la segona experiència internacional amb Xile, on una companyia catalana podrà realitzar una residència de creació al centre Espacio Checoeslovaquia, per treballar de forma conjunta amb una companyia xilena en l’intercanvi de processos de projectes artístics.

Projecte Ingenu, l’anterior companyia resident a la Nau Ivanow, va ser la primera companyia que el 2018 va aprofitar aquest intercanvi únic, d’allà en va sorgir una obra, conjunta que en aquests moments s’està treballant perquè sigui una coproducció internacional.

La  Nau Ivanow serà present també al primer Congrés d’Innovació en Arts Escèniques que es celebra a La Serena, a Xile, el proper mes de juny.

EL CICLE DESPERTALAB
Dijous van estrenar l’obra Excalibur i altres històries d’animals morts a Sala Atrium. La companyia Pelipolaca & Les Desvestides continua l’assaig d’Unheimlich a la Nau Ivanow, i estrenen el 22 de maig. Tancarà el Cicle la companyia adjunta Los Escultores del Aire, de Mai Rojas, amb La Caja i La Leyenda del Fauno y el Viaje.

Trobareu la informació completa a mateixa notícia que vam publicar el dia de la presentació.

 

Author