El Cicle ‘Offlavillarroel comença la temporada amb ‘El declive’

10.29.2018

Author

La Villarroel ha presentat aquest matí (29 d’octubre) el que serà el primer espectacle del cicle l’OfflaVillarroel, el que té lloc en el dit horari nocturn. Parlem d’El declive, de l’autor argentí Nelson Valente, que ens va seduïr a tots a El loco y la camisa ara fa quatre anys. Tania Brenlle, directora artística de La Villarroel, s’ha mostrat molt satisfeta en acollir aquest espectacle de l’altra banda de l’oceà, i ha agraït l’esforç que fa la companyia al venir a Barcelona per engegar el cicle d’aquesta temporada 2018-2019.

Brenlle va descobrir El declive al Festival de Buenos Aires, i ha destacat que es tracta d’una comèdia en què la gent se’n riu de la tragèdia dels personatges: “És un text intel·ligent que empatitza amb el públic de totes les edats”, ha dit.

L’obra, que suposa el retorn de Valente a La Villarroel des del 2014, proposa una reflexió sobre com construïm la felicitat i la possibilitat de canviar de paradigmes en l’últim instant.“Com passava amb El loco y la camisa, la gent riu els primers 50 minuts i ho deixa de fer durant els 10 restants”, ha explicat Valente. L’autor i director del muntatge ha assegurat que “si a El loco y la camisa el tema era la mentida, amb El declive es parla de passió”. El director argentí ha remarcat que cadascuna de les obres que porta a terme parteixen d’una “experiència de les nostres vides que, a través de molta reflexió, treballem situacions profundament teatrals”.

La companyia està formada per Enrique AmidoCristina Pachi MolloyCarlos Rosas i Lide Uranga. Interpreten dos matrimonis d’edat avançada que transformaran un diumenge rutinari i avorrit en un obscur caos en què les misèries més profundes de cada individu sortiran a la llum. “A partir d’un dinar sorgeix una situació en què els quatre personatges hauran d’aprendre a mirar-se a través de la seva realitat”, ha destacat Lide Uranga.

El declive, una producció de Banfield Teatro Ensamble de Buenos Aires, inicia funcions el 31 d’octubre i es podrà veure fins a l’11 de novembre a La Villarroel.

NOVETAT: Sessions matinals!
El declive oferirà sessions matinals a les 12.30 h els dissabtes i diumenge del període d’exhibició. La resta de funcions seran de dimarts a dijous  a les 22.45 h. Divendres hi haurà doble sessió (a les 18 i a les 23 h), i la representació de diumenge serà a les 21 h.

Author