El Clàssics, festival d’arts contemporànies i pensament, tanca la seva edició amb un 80% d’ocupació

11.25.2019

Author

En un context difícil per al sector cultural, el Clàssics ha tancat la primera edició amb més del 80% d’ocupació. L’èxit de propostes com la de Sílvia Pérez Cruz i Andrés Corchero al Museu Nacional d’Art de Catalunya (amb entrades exhaurides a les 24 hores de posar-se a la venda) o Les Impuxibles al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, (amb un 80% d’ocupació) demostren l’interès del públic català per al festival, que ha reunit més de 3.000 espectadors entre totes les seves activitats. “Estem molt emocionats per totes les obres que han creat els artistes treballant en diàleg amb textos clàssics” explica Sira Abenoza, directora del festival, i afegeix: “Els artistes ens han fet vibrar i han commogut al públic amb les seves interpretacions sobre la bellesa i ens han acostat a mirades i perspectives que són velles i noves alhora”. 

És per aquest motiu que La Casa dels Clàssics apostarà per una segona edició del Clàssics: “L’any vinent tenim el compromís de créixer per poder fer arribar a més espectadors aquestes relectures del passat que ens parlen del present i ens obren nous horitzons”, comenta Abenoza. El festival tornarà a la tardor de 2020 i, tal com diu la seva directora artística, ho farà amb el mateix objectiu: “Amb la vocació de seguir acostant els clàssics a un públic cada vegada més ampli i així posar-los al centre de la cultura, la propera edició el Clàssics explorarà noves disciplines i llenguatges artístics que encara no hem explorat”. Les propostes artístiques del Clàssics 2020 es començaran a preparar ara mateix: a partir de la conferència que Chantal Maillard pronunciarà al CCCB el 27 de novembre, artistes de diversos camps (música, teatre, arts plàstiques, etc.) treballaran durant tot un any al voltant de la idea de la ira.

El festival, organitzat per La Casa dels Clàssics i iniciativa de Som*, amb la col·laboració de Grup Focus i “la Caixa“, ha sigut creat amb la intenció de posar els clàssics al centre de les energies creatives d’avui: promovent el diàleg amb el passat per donar força i profunditat a la cultura contemporània, impulsant relectures dels clàssics que ens emocionin i que ens ajudin a pensar sobre les preocupacions essencials de la humanitat, com la bellesa o la ira.

 

Conferència de Chantal Maillard: La Ira

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
27 de novembre a les 18.30h
Chantal Maillard posarà els fonaments de la nova edició del Clàssics. El proper 27 de novembre, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, reflexionarà sobre el complex paper de la ira en la història i en el món d’avui, reinterpretant mites mil·lenaris.

Inspirant-se en les idees de la conferència, els artistes seleccionats pel Clàssics faran les seves creacions per a la segona edició del certamen. Així, prendran el relleu als qui enguany s’han centrat en la idea de bellesa, a partir de la conferència que Alessandro Baricco va fer l’any passat a l’Institute for Advanced Architecture of Catalonia.

Author