El col·lectiu belga FC Bergman obre enguany la temporada del Teatre Lliure obre temporada amb l’espectacle: ‘300 el x 50 el x 30 el’

09.13.2023

Author

Un títol ben inusual obre aquesta tardor la temporada del Teatre Lliure. Parlem de ‘300 el x 50 el x 30’, que signa el col·lectiu belga FC Bergman.  La companyia, guardonada amb el Lleó de plata a la Biennal de Venècia 2023; és la primera vegada que actua a Catalunya i farà dues úniques funcions a Montjuïc, els dies: 13 i 14 de setembre. 

300 el x 50 el x 30 el és una peça sense text que entrellaça teatre i cinema; i que planteja què vol dir ser una comunitat i com es lluita per governar la pròpia existència. Amb un títol que respon a les mides bíbliques de l’arca de Noè; el muntatge converteix un assentament enmig d’un bosc d’arbres frondosos en un microcosmos de supervivència. Gràcies a les càmeres que filmen en directe, el públic coneix les intimitats, desitjos i somnis dels seus habitants.

El repartiment de l’espectacle està format per 6 intèrprets als quals se li sumen, a cada lloc on gira, 80 voluntaris. “És un grup de persones molt important per al nostre espectacle perquè simbolitzen la humanitat. Ha de ser el més divers possible perquè tothom hi sigui representat”, explica Marie Vinck, creadora i intèrpret. En les funcions al Teatre Lliure seran, en la seva majoria: persones vinculades a diverses entitats socials i organitzacions del Poble-sec que han fet un únic assaig per participar-hi.

FC Bergman va crear 300 el x 50 el x 30 el per al festival Antwerpse Kleppers 2011; en un mes i amb previsió de fer dues úniques funcions. Al llarg de 12 anys, però, l’espectacle ha girat per Grècia, França, Alemanya, Àustria, Espanya (Teatros del Canal, Madrid); Polònia, el Regne Unit, els Països Baixos i Nova York. El muntatge és una coproducció amb el teatre Toneelhuis d’Anvers.

Exposició: Vol fer teatre i parla de tirar l’escenari?

Amb l’estrena de la nova temporada, s’inaugura també a Montjuïc l’exposició Vol fer teatre i parla de tirar l’escenari?; una mostra sobre la reforma fundacional del Teatre Lliure a la seu de la Cooperativa obrera La Lleialtat; que la temporada passada es va poder veure a Gràcia.

 

300 el x 50 el x 30 el. 13 i 14 de setembre. 1 h. Sense text. Teatre Lliure – Montjuïc. Sala Fabià Puigserver

Author