El coreògraf català Javier Guerrero, seleccionat al Laboratori de Creació Coreogràfica de la Fundació SGAE

09.06.2019

Author

COMUNICAT DE LA FUNDACIÓ SGAE

La Fundació SGAE fa pública, mitjançant aquest comunicat, la selecció de coreògrafs que participaran en el I Laboratori de Creació Coreogràfica 2019, convocat per l’entitat.
El jurat de la primera edició del laboratori, reunit el 30 d’agost de 2019 i format pels seus directors, Teresa Nieto i Daniel Doña, i pels coreògrafs Rafaela Carrasco, Daniel Abreu i Andrea de Gregorio, coordinadora de l’Àrea d’Arts Escèniques de la Fundació SGAE com a secretària sense vot, informa que han concorregut en la primera edició del Laboratori de Creació Coreogràfica 2019 un total de 29 propostes.
Després de les deliberacions, els membres del jurat acorden seleccionar els coreògrafs següents com a integrants del I Laboratori de Creació Coreogràfica 2019, amb una dotació per a cadascun d’ells de 5.500 euros (impostos inclosos). Els projectes seleccionats són els següents:
Disciplina de dansa contemporània (ordre alfabètic per cognom):
1- Jesús Benzal – Acto II (compositor col·laborador: Pablo Carrascosa Llopis)
2- Javier Guerrero – Avenida Paradise
3- Kirenia Martínez – La bailarina española (compositora col·laboradora: Elsa Rovayo (La Shica))
Disciplina de dansa espanyola/flamenc (ordre alfabètic per cognom):
1- Vanessa Aibar – Umbral (compositor col·laborador: José Torres Vicente)
2- Sara Cano – De Levante (compositor col·laborador: Alberto Funes Arjona)
3- Cristian Martín – Márgenes (compositor col·laborador: Jesús Mañieru Abadiano)
Els sis projectes es desenvoluparan al llarg de dues setmanes, entre setembre i octubre de 2019, al Centro Coreográfico María Pagés de Fuenlabrada, sota la tutoria de Teresa Nieto i Daniel Doña. Un cop finalitzat el procés de creació, es podran veure en una mostra oberta al públic que se celebrarà al Centro Coreográfico María Pagés de Fuenlabrada com a activitat complementària de la Trobada Coreografia i Gènere (coreògrafes/directores d’escena), el 18 d’octubre de 2019. Així mateix, es mostraran en el proper cicle Bailar en la Berlanga 2020, que la Fundació SGAE organitza anualment.

Author